TRABZON (AA) - Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, 7 Haziran'daki genel seçimlerde MHP'den Trabzon milletvekili adayı olan Yavuz Aydın'ın ağabeyi tarafından darp edildiğini öne sürdü.
Orhan Bıçakçıoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP Trabzon milletvekili adayı olan Yavuz Aydın'ın ağabeyi Fikret Aydın'ın bugün saat 16.15 sıralarında makamına gelerek kendisine saldırdığını savundu.
Fikret Aydın'ın, kardeşi Yavuz Aydın'ın milletvekili seçilememesinden kendisini sorumlu tuttuğunu ve tehditler savurduğunu iddia eden Bıçakçıoğlu, makamında yaşanan arbedede Fikret Aydın'ın kendisini sırtından ısırarak yaraladığını öne sürdü.
Bıçakçıoğlu, seçim sürecinde bir gerginlik yaşanmaması için gayret ettiğini ve ilçenin yatırım alması için çabaladığını belirterek, "Bugünkü hareketi Beşikdüzü'ne, demokrasi kültürüne yakıştıramadım. Beşikdüzü'nü dağbaşı, kimsesiz ve sahipsiz sananlar bize bu hareketi yapmışlardır. Allah ıslah etsin diyorum. Kendilerinden davacı olacağım. Hem tehdit hem şantaj hem darp var" diye konuştu.
Baskıların kendilerini yıldıramayacağını anlatan Bıçakçıoğlu, "Baskılar bizi Beşikdüzü'ne getireceğimiz hizmetten alıkoyamaz ve Beşikdüzü aşkımızı bir milim dahi geri düşüremez. Şimdi daha çok hırslandım, daha çok azimliyim, daha çok kararlıyım. Beşikdüzü için gecemi gündüzüme katarak çalışmaya devam edeceğim. Beşikdüzü'nde adam gibi belediye başkanlığı yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.
Olayın ardından AK Parti'den milletvekili seçilen Adnan Günnar, Muhammet Balta, AK Parti Trabzon milletvekili adayı Salih Cora ve AK Partililer, Bıçakçıoğlu'nu makamında ziyaret edip "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.
Güncelleme (9 Haziran 2015, 19:30):
TRABZON (AA) - Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu'nu dövdüğü iddia edilen MHP'den Trabzon milletvekili adayı Yavuz Aydın'ın ağabeyi Fikret Aydın, Bıçakçıoğlu'nu dövmediğini savundu.
Orhan Bıçakçıoğlu'nu makamında darp ve tehdit ettiği öne sürülen MHP Trabzon milletvekili adayı Yavuz Aydın'ın ağabeyi Fikret Aydın'ın, olaya ilişkin Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde "şüpheli-mağdur" sıfatı ile ifadesi alındı.
Polisteki ifadesinde, kardeşi Yavuz Aydın'ın 7 Haziran'daki genel seçimlerde MHP'den milletvekili adayı olması sebebiyle 2 aydır Trabzon'da bulunduğunu anlatan Fikret Aydın, seçimler öncesi arkadaşı ve eski MHP Trabzon Milletvekili olan Bıçakçıoğlu'nu makamında ziyaret edip seçim sürecinde birbirlerine saygılı olmaları ve seçimlerin huzur içinde geçirilmesi temennisinde bulunduğunu dile getirdi.
Fikret Aydın, ifadesinde, seçim sürecinde ise Bıçakçıoğlu'nun Yavuz Aydın'a oy verilmemesini istediğini savunarak, olay öncesinde ise sekreterinin yanı sıra kendisinden de izin aldıktan sonra Bıçakçıoğlu ile makamında görüşmeye gittiğini söyledi.
Makamına girdiğinde Bıçakçıoğlu'nun kendisini "Hoşgeldin" diyerek karşıladığını belirten Aydın, görüşmede kendisinin Bıçakçıoğlu'na seçimin aralarında bir kırgınlık yaratmaması gerektiğini ve aralarında bir hatır olduğunu söylediğini dile getirdi.
Bıçakçıoğlu'nun ise kendisine küfür ederek üzerine saldırdığını, bu sırada belediye personeli olduğunu düşündüğü kişilerin kendisini dışarı çıkardığını öne süren Fikret Aydın, "Bıçakçıoğlu'nun ne şekilde yaralandığını bilmiyorum. Ben kendisine vurmadım. Ancak bizi ayırmaya çalışan vatandaşlar beni tuttuklarında Bıçakçıoğlu serbest idi ve üzerime geldiğinde masaya çarptığını gördüm" ifadelerini kullandı.
Fikret Aydın, olayda kendisinin de kulağında sıyrık olduğunu ve kafasından yaralandığını savunarak, Bıçakçıoğlu'ndan şikayetçi oldu.