Dershaneler Yeniden Hortladı!
2013 yılının eylül ayında zamanın Başbakanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ‘bundan böyle dershaneler eğitim sistemimizde olmayacak, kapanacak’ demesiyle başlayan süreçte FETÖ’cülerin başlattığı kara propaganda 17-25 Aralık 2013’de darbe girişimine dönüşmüştü
Eğitim - 10-05-2016 14:29
2013 yılının eylül ayında zamanın Başbakanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ‘bundan böyle dershaneler eğitim sistemimizde olmayacak, kapanacak’ demesiyle başlayan süreçte FETÖ’cülerin başlattığı kara propaganda 17-25 Aralık 2013’de darbe girişimine dönüşmüştü. 2015’e kadar dönüşmesi kararlaştırılan dershanelere özel okula dönüş fırsatı da verilerek dershanelerin eğitim sisteminde tamamen çıkarılması karara bağlanmıştı.
Konuyu Anayasa Mahkemesine taşıyan FETÖ’cüler bir darbe de Anayasa Mahkemesinden aldılar ve dershaneler resmen tarih oldu. Ancak özel eğitim kurslarına izin verilmeye devam etti.
Peşinden Danıştay, özel eğitim kurslarındaki üç ders üst sınırını kaldırınca dershanecilere tekrar gün doğmuş oldu. Şu anda Samsun’da ve diğer illerde sürekli özel eğitim kurs adıyla dershaneler açılmaya tekrar başlanırken dershaneleri kapatılan FETÖ’cülerin de başka isim ve sahiplerle tekrar sektöre döndüğü iddia edildi.
2015-2016 eğitim öğretim yılı boyunca 25’e yakın özel eğitim kurumuna izin verildiği öğrenilirken bu sayının daha da artacağı gözleniyor.
TAKVİYE KURSLARI FİYASKO !
Hükümetin dershanelerin kapatılmasına alternatif olarak geliştirdiği okullarda takviye kursları ise dershanelere alternatif olamadı. Milli Eğitim Bakanlığı takviye kurslarında görev alan öğretmenlerin ücretlerinde yüzde yüz artış yapmasına rağmen dönem başında takviye kurslarına yoğun bir şekilde olan katılım zaman içerisinde azaldı. Takviye kursları kapsamında oluşturulan bir çok sınıf birleştirildi, kapatıldı. Özel Eğitim Kursları öğrenciler için yeniden umut kapısı olurken özel okullara yönelişi de azalttı.
Takviye kurslarının denetimsizliğinin yanında bazı öğretmenlerin zamlı ek ders ücreti almalarına rağmen takviye kursların kendi normal derslerinin devamı gibi işlemesi öğrencileri bu kursları daha da ilgisizleştirirken, veli ve öğrenciler yeniden özel eğitim kurumlarının ve özel hocaların yolunu tuttular.
Milli Eğitim Bakanlığının durumu tespit ettiği ve yeni arayışlara yöneldiği öğrenilirken 2016-2017 dönemininde sancılı olacağı tahmin ediliyor.
SAMSUNENSONHABER