Dünyada her 10 kişiden biri Suya Erişemiyor

Dünya - 19-06-2018 10:20

Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalması için ciddi ve uygulanabilir önlemler alınmazsa insanların karşı karşıya olduğu tehlikeler daha da artacak.

İHH'nın 36 ülkede açtığı 6.747 su kuyusu bulunuyor.

 Su problemi yaşayan milyonlarca insanın temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. 
Bu çalışmaların başında ihtiyaç bölgelerinde su kuyusu veya özellikli su kuyusu açmak geliyor.

Bir su kuyusu açtırmanın fiyatı 4.500 Dolar.

Özellikli su kuyusu nedir?

Özellikli su kuyuları, sadece su kuyusu açmanın ihtiyaçları karşılamadığı bölgelerde ve durumlarda inşa edilir. Bu kuyular çoğu zaman depo, tesisat, ara malzemeler, taşıyıcı motorlar ve benzeri ekipmanlarla bütünleşik olarak inşa edilir. Kimi zaman bir yetimhanenin banyo, kimi zaman bir caminin şadırvan, kimi zaman tarım arazisinin sulama ihtiyacını veya farklı zorlukları gideren bu yapılar, bölgedeki ihtiyacı tek seferde ve tümden karşılamak için yapılır. Özellikli su kuyularının durumları ve maliyetleri her seferinde farklılık gösterse de en çok ihtiyaç duyulan projeler arasında yer alır.

Standart bir su kuyusu açtırmanın fiyatı ne kadar?

Sabit fiyat olan 4.500 dolara normal standartlarda bir su kuyusu açtırabilirsiniz.

Standart su kuyularının dışında, özellikli su kuyusu projeleri proje bazında fiyatlandırılır.  Çad, Gana, Sierra Leone, Kenya, Sudan, Tanzanya, Afganistan, Etiyopya ve Burkina Faso İHH'nın su kuyusu çalışmaları yaptığı bölgelerden. Ancak İHH'nın su kuyusu açtığı ülkeler ihtiyaca göre belirlenir. Bu sebeple zaman zaman ülke ve bölgelerde değişiklikler olabilir. Su kuyusu açtırmak için bölge seçimi yapmadan önce İHH Su Kuyusu birimiyle irtibata geçmeniz gerekir. 

Detaylı bilgi için 0212 631 2121 numaralı telefonu arayabilirsiniz

Su projelerini uygulama süresi ve İHH standartları

Afrika ve Asya ülkelerinde uygulanan standart su kuyusu projelerinin yapım süresi 6 ile 12 ay arasında sürmektedir.

Kuyuların denetimi ve tamiratı

Bağışlarınızla açılan su kuyularının denetimi ve takibi ekiplerimiz tarafından yapılır. Su kuyusu açılan bölgelerde sorumlu kişiler belirlenir ve arıza durumunda müdahale edilir. 2 yıl içerisinde yapılan düzenli denetimler sonucu herhangi bir arıza tespit edildiğinde tamirat bedelleri İHH tarafından karşılanır. 2 yılı aşmış kuyularda tespit edilen arızalar için tamirat projeleri yapılır ve bedelleri yine İHH tarafından karşılanır.

Kuyulardan çıkan suyun analizi

Arsenik, siyanür gibi maddelere bağlı herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşılmaması için açılan her kuyudan su örnekleri alınır. Laboratuvar ortamında su analizi yapılır. Rapor sonucuna göre su kuyusu uygun kullanıma açılır.

  Kota ve organizasyon

Su kuyusu sayıları ve su kuyusu açılması gereken bölgeler, ihtiyaca göre her yılın başında belirlenir. Belirlenen kotalar dahilinde belli zaman aralıklarında 20 veya 40’lık paketler halinde açılır. Su kuyuları bölgelerdeki uzman ekiplerimiz tarafından standartlar gözetilerek inşa edilir.

  Kuyuların takibi ve kontrolü

Su kuyularının kontrolü için ekiplerimiz belli zaman aralıklarında bölgeye ulaşır; inceleme ve denetimlerde bulunur. Tamamlanan su kuyularının açılışı gerçekleştirilir. İnşası devam eden kuyuların kazı ve sondaj çalışmaları denetlenir. Yeni açılacak su kuyuları için ihtiyaç ve yer tespiti yapılır.

 Ne Yapabilirsiniz?

Aileniz, arkadaş grubunuz, iş arkadaşlarınız veya akrabalarınızla bir araya gelerek su kuyusu açtırabilir ya da su kuyusu fonuna dilediğiniz miktarda bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin suya kavuşması için gerekli çalışmaların (su kuyusu onarımı, jeneratör alımı, su kanalı yapımı, depo alımı, tesisat kurulum ve onarımı vb.) yapılmasına katkıda bulunabilirsiniz.

 

Günün Diğer Haberleri