En Sevdiğiniz Bitki Çaylarını Kolayca Hazırlayın!

Dilerseniz çayınızın içine farklı baharatlar ve meyveler ekleyebileceğinizi biliyor musunuz?

Genel - 07-02-2022 17:14

Kışın en güzel yanlarından biri ısınmak için içtiğimiz leziz bitki çayları. Hem üşüyen ellerimizi hem de içimizi ısıtan bitki çayları aynı zamanda soğuk havalarda bağışıklığımızı da güçlendiriliyor. Üstelik bitki çaylarını hazırlamak da oldukça kolay!

Nitelikli kahve çeşitleriyle kahveseverleri büyüleyici lezzetlerle tanıştıran Mithra Coffee, bitki çayı koleksiyonuyla da ön plana çıkıyor. Farklı ülkelerin kültürünü evinize getiren çay çeşitleriyle size huzur dolu anlar vadediyor. Eğer soğuklarda kahve ve siyah çay yerine alternatif arıyorsanız sitedeki bitki çaylarını deneyebilirsiniz.

İnternet sitesi üzerinden satış yapan Mithra Coffee’de rooibos, Lady Grey, hibiskus, blossom ve Moroccan mint çayları bulunuyor. Bu çayların hepsinin rayihası farklı. Damak tadınıza göre içlerinden birini ya da birkaçını seçebilirsiniz.

Kafeinsiz çaylardan hoşlanıyorsanız rooibos ya da hibiskus çayını tercih edebilirsiniz. Siyah çayı seviyor fakat arada değişiklik yapmak istiyorsanız Lady Grey’i deneyebilirsiniz. Yemeklerden sonra çöken ağırlığı dağıtmak için Moroccan mint çayını içebilirsiniz. Tüm duyulara hitap eden yatıştırıcı bir çay arayışındaysanız Blossom tea’yi deneyebilirsiniz.

Peki bu çayları nasıl kolayca hazırlayabilirsiniz? Sitede bulunan French press modelleri çay hazırlamanızda en büyük yardımcınız olacak. Pressle yalnızca kahve yapılır diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü bitki çaylarını demlemek için de gayet uygun bir ekipman kendisi.

French pressle bitki çayı yaparken öncelikle suyunuzu ısıtın. İçme suyu kullanırsanız çayınızın tadı çok daha iyi olacaktır. Ayrıca kireç çayınızın bulanık görünmesine de sebep olabileceği için biz önermiyoruz. Su kaynadıktan sonra kapağını açıp birkaç dakika bekleyin. Böylelikle yaprakları haşlamamış olacaksınız.

Pressinizin içerisine bir tutam çay ekleyin. İki kişilik yapıyorsanız iki tutam gibi düşünebilirsiniz. Ardından üzerine suyu ilave edin. Suyu yukarıdan ve yavaş yavaş dökerek oksijen miktarını arttırabilirsiniz. Son olarak pressin süzgeç kısmını koyun ve bastırmadan, suyun yüzeyinde kalacak şekilde 2-6 dakika kadar demleyin. En iyi sonucu almak için çayın üzerindeki bilgileri uygulamanızı öneririz. Ardından süzgeç kısmını aşağı indirin ve çayınızı dökün.

French pressle çay demlemek işte bu kadar kolay! Dilerseniz çayınızın içine farklı baharatlar ve meyveler de ilave edebilirsiniz. Tarçın, anason, portakal, çilek gibi.

Egzotik Kahveleri Evinizin Konforunda Keşfedin!

Son iki yılda pek çok şeyi evimizde yapar olduk. Kimimiz ilk defa mutfağa girdi kimimiz ekşi mayalı ekmeğin ustası oldu. Bazılarımız da evin baristası haline geldi. Eğer siz de dışarıda içtiğiniz kahvelere para ve zaman harcamaktan bıktıysanız evinizde kendinize bir kahve köşesi yapmak için geç kalmadınız.

Mithra Coffee, bitki çayı ve ekipmanlara olduğu kadar nitelikli kahve çeşitlerine de ev sahipliği yapıyor. Kahveseverlerin ihtiyaçlarına yönelik tüm bilgileri de sitede ulaşılabilir kılıyor. Bu sayede çekirdeklerin fincanınıza gelene kadar geçirdiği tüm o yolculuğa yakından tanık olabiliyorsunuz.

Sitede Kolombiya, Etiyopya, Burundi, Guatemala, Honduras gibi ülkelerden getirilen nitelikli kahve çekirdekleri yer alıyor. Tüm bu çekirdeklerin tat profillerine, asidite, gövde, içim bilgilerine kolayca ulaşabiliyorsunuz. Bu sayede içtiğiniz kahvenin tam olarak size hitap etmesini sağlayabiliyorsunuz.

Örneğin portakal tadını seviyorsanız Guatemala Huehuetenango kahvesini deneyebilirsiniz. Deniz Seviyesinden 1300-1500 metre yükseklikte yetişen çekirdeklerle dengeli bir içim keyfi yaşayabilirsiniz. Ya da çikolata ve fındık tatlarından hoşlanıyorsanız Brezilya Cerrado kahvesine şans verebilirsiniz. Bu kahve ipeksi gövdesiyle damağınızda hoş bir his bırakacak. Meyvemsi notalara sahip kahveleri daha çok seviyorsanız Etiyopya Adado kahvesi tam size göre! Deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikte yetişen çekirdeklerle yoğun bir kahve keyfi yaşayabilirsiniz.

Mithra Coffee’yle Nitellikli Lezzetler Kapınızda

Tüm dünyada bir online dönemine girdik. Eskiden mağaza mağaza gezerken, vaktimizin büyük bölümünü iş yerimizde geçirirken artık alışverişlerimizi online yapıyor, toplantılara online katılıyoruz. Bu haliyle sosyalliğimize de yansıdı. Uzaktaki sevdiklerimizle görüntülü sohbetler yaparak hasret giderebiliyoruz. Siz de artık kahve içmek için evinizden çıkıp kuyrukta beklemek ve bir sürü para ödemek istemiyorsanız ya da dışarıdan söylediğiniz kahvelerin kalitesine güvenmiyorsanız Mithra Coffee ile kendinizi geliştirebilirsiniz.

Sitede farklı damak tatlarına göre seçilen çekirdekler ve farklı tarzlara hitap eden demleme ekipmanları yer alıyor. Böylelikle dilediğiniz lezzeti dilediğiniz ekipmanla dakikalar içinde hazırlayabiliyorsunuz. Üstelik fincanınızın içinde ne olduğunu bilmek, onun nasıl hazırlandığına tanık olmak da bu harika kültürün bir parçası!

Sitede gördüğünüz tüm kahveleri istediğiniz gibi öğüttürebilirsiniz. Bunun için seçtiğiniz kahvenin içinden ağırlığı belirledikten sonra öğütme tipi kısmına gelmeniz yeterli. Ardından kullanacağınız ekipmana göre AeroPress/moka pot, Chemex, cold brew, espresso, filtre kahve, Türk kahvesi, French press, Hario V60 arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Üstelik seçtiğiniz kahve, bitki çayı ve ekipman çok kısa bir sürede kapınıza kadar geliyor. Sitede İstanbul içi aynı gün teslimat ve tüm Türkiye’ye aynı gün kargo hizmetleri de emrinize amade.

Eğer siz de evinizin sıcaklığında damak tadınıza göre seçtiğiniz içecekleri yudumlamak, kendinize daha fazla vakit ayırmak ve kahve kültürünün “üreten” parçası olmak istiyorsanız Mithra Coffee ile hemen tanışabilirsiniz.

Günün Diğer Haberleri