Fatih Erbakan’dan Yeni Parti Sinyali!

1969 yılında ilk olarak Konya’dan bağımsız milletvekili olarak siyasete giren ve ardından 5 kez parti kuran rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, Saadet Partisi’nden dışlanmasının ardından siyasi planlarını ve yeni parti projesini Diriliş Postası Gazetesi’ne anlattı.

Güncel - 09-06-2017 10:31

Milli Görüş Hareketi’nin içerisinde yetişerek büyüyen Fatih Erbakan’ın neden aktif siyaset içerisinde bulunmadığı, 28 Şubat ve 15 Temmuz darbe teşebbüslerinde hafızalarında neler kaldığı ve bu kapsamda FETÖ/PDY operasyonlarında izlenen yollarla ilgili görüşlerini paylaştı. Necmettin Erbakan siyasi arenaya çıktığı günden beridir FETÖ bağlantılı hiçbir kuruma çocuklarını göndermemeleri için çevresindekilere sürekli uyarılarda bulunuyordu. Fatih Erbakan babasının bu yapılanmanın asıl niyetini en başta görmesini şu şekilde yorumluyor: “Babam İslam birliğinin kurulması için çıktığı yolda hiç şüpheye düşmedi. Karşınızda dua eden, Kur’an okuyan bir yapılanma var. Görünüşte onlarında sizin gibi İslam için mücadele ettiğini düşünüyorsunuz. Ancak ne zaman İslam için mücadele vermeye kalksanız destek olmak yerine engel olduklarını görüyorsunuz. Babam da ferasetiyle bu yapılanmanın iç yüzünü herkesten önce görmeye başladı ve uyarmaktan da çekinmedi. Hatta bir örnek vererek istikametin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerdi. ‘Amerika’da bulunan NASA üssünde uzaya fırlatılmaya hazır 90 derecelik iki füze olduğunu görürsünüz. Füzelere iyice yaklaştığınız zaman birisinin 89 dereceye ayarlı olduğunu görürsünüz. Fırlatılıp on binlerce km yol gittikten sonra füzelerden birisinin Mars’a diğerininse Ay’a gittiğini görürsünüz. İstikamette 1 derecelik kaymanın nelere yol açacağını iyi bilmelisiniz’ diyerek risale okumakla, Kur’an eğitimi vermekle kime hizmet edildiğini anlayamayacağımızı söylerdi. Özellikle 15 Temmuz’da füzelerden birinin hakikaten Mars’a gittiğine şahit olduk.”

DIŞ POLİTİKA VE EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

Tarihe adını altın harflerle kazıyan siyasi liderlerin çocukları da politikaya bir şekilde dâhil oluyor. Fatih Erbakan da siyasete girecek mi girmeyecek mi soruları sık sık gündemde yerini aldı. 7 Haziran seçimlerinde Bülent Arınç’ın konutlarına gelerek AK Parti’den milletvekili adayı olması için teklifte bulunduğunu belirtti. Fatih Erbakan o dönemde yeni kurdukları Necmettin Erbakan Vakfı’nın çalışmalarından dolayı bu teklifi geri çevirdiğini ifade ederken, AK Parti iktidarının inanç özgürlüğü kapsamında yapmış oldukları çalışmaları takdire yaraşır şekilde olduğunu vurguladı. Konu hakkındaki görüşlerini aktaran Erbakan;“İmam hatiplerin engellenmesi, başörtüsü yasağı gibi birçok çağ dışı uygulamanın yürürlükten kalkması inanç özgürlüğü açısından çok büyük hizmetler. AK Parti iktidarından ayrı düştüğümüz iki konu bulunuyor. Dış politika, borç ve faize dayalı ekonomi anlayışına karşı çıkıyoruz. AK Parti iktidar olduğundan beridir 250 milyar dolar borç faizi ödendi. Her sene 20 milyar dolar borç faizi ödeniyor. Türkiye yıllık 100 milyar dolar dış ticaret açığı veriyor, yani ithalat ihracata yılda 100 milyarlık fark atıyor. Dışa bağımlı sanayiden biran önce kurtulmamız gerekiyor. Erbakan hocamız en başından beridir yaşananın aksini kendisine hedef belirledi. Üretim ve istihdama yönelik yatırımın yapılmasıyla dışa bağımlı olmaktan kurtulabiliriz. Ağır sanayinin gelişmesi için devlet olarak elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor. Bu konuda sadece iş adamlarına sorumluluk verilirse istikrar sağlanamaz. Devlet olarak kaynak sağlanmalı ve milli kaynak paketleri açıklanmalıdır.” dedi.

“BOP’A İSTEMEDEN DESTEK VERİYORUZ”

Necmettin Erbakan denildiği zaman hafızalara kazınan bir konu da Büyük Ortadoğu Projesi hakkında yaptığı eleştiriler. Çıktığı her platformda, her tartışmada sık sık konuya dikkat çeken Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan da babasından devraldığı mirasla Siyonist faaliyetlerin İslam dünyasına zarar vermemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Erbakan;“Mısır’da Hüsmü Mübarek’in devrilmesi, Irak’ın parçalar haline gelmesi ve şuan Suriye’de akan kanın tek sebebi Büyük Ortadoğu Projesinin hayata geçirilmeye çalışılmasıdır. Kıbrıs’ta Annan Projesinin hayata geçirilmesi, Rum ve Türk taraflarını birleştirmeye çalışmakta yine aynı amaca hizmet etmektir. Bilerek ya da bilmeyerek çevremizde yaşanan olaylara destek veriyoruz. Dış politikada özellikle İslam birliğinin kurulması için çaba harcanması gerekirken Avrupa Birliği’ne nasıl gireriz derdine düştük. Zor şartlar altında Necmettin Erbakan öncülüğünde kurulan D8’in D60 hedefine gelerek tüm İslam ülkelerini tek çatı altında toplaması gerekirken daha pasif hale düştüğünü görüyoruz” şeklinde konuştu.

YENİ SİYASİ OLUŞUM GEREK

Necmettin Erbakan tarafından kendilerine bırakılan mirası siyaset kulislerinde de devam ettirmeyi hedefleyen Fatih Erbakan;“Bizim için önemli olan temel prensiplerimize uygun icraatların yapılmasıdır. Bunlar arasında dış politika ve ekonomi örnekleri önemli yer kapsıyor. Bu şartlar yerine getirilecek olursa, kim ya da hangi partinin yaptığı ayırt edilmeden üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. AK Parti D8’i D60 yapmaya karar veriyoruz, Türkiye’nin önderliğinde İslam birliğini kuracağız, Kıbrıs müzakerelerinden çekileceğiz, İncirlik üssünü kapatacağız, Ayasofya Camiini açıyoruz gibi çalışmaları yapmaları durumunda neden yapıyorsunuz bizim planımızdı bunlar demeden her türlü desteği vermeye hazır oluruz. Ancak Ak Parti 15 yıldır kendilerine has çizgiyle devam ediyor. Bu nedenle alternatif bir parti kurulmasının kaçınılmaz olduğu görülüyor. Şunu da söylemekte fayda var ki henüz ekip oluşturulup plan yapılmadı. Necmettin Erbakan’dan bize kalan sorumluluğu yerine getirmeye kararlı olduğumuzu belirtmek isterim. Saadet Partisi şuan milli görüş çıkarlarından uzaklaşmış durumda olduğu için bizlerde davamızı devam ettirmek için elimizi taşın altına koyacağız” ifadelerini kullandı.

Atakan Irmak / Diriliş Postası

Günün Diğer Haberleri