İsmail Hut Türk Hava Kurumu Samsun Şube Başkanı Oldu!

Türkiye'nin köklü kurumlarından Türk Hava Kurumu'nun (THK) Samsun Şube Başkanlığı görevine İsmail Hut getirildi.

Samsun Haber - 14-09-2026 18:32

Göreve atanmasının ardından bir açıklama yapan Hut, yeni yönetim kuruluyla birlikte kurumu Samsun'da daha ileri taşımayı ve genç nesilleri havacılıkla buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Görevin şahsına ve yönetim kurulu üyelerine tevdi edilmesinden onur duyduğunu belirten Hut, bu güven için THK Genel Başkanlığı'na teşekkürlerini iletti.

"İstikbal göklerdedir sözünü rehber edineceğiz"

Türk Hava Kurumu'nun tarihi misyonuna dikkat çeken İsmail Hut, kurumun kuruluş felsefesini kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti. Hut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 16 Şubat 1925 tarihinde kurulan Türk Hava Kurumu, bir asrı aşan tarihi boyunca Türkiye’nin havacılık idealinin en önemli simgelerinden biri olmuştur. Bizler de Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözünü rehber edinerek, bu kıymetli mirası gelecek nesillere layıkıyla taşımak için var gücümüzle çalışacağız."

"Gençlerimizi havacılıkla buluşturacağız"

Samsun'da havacılık bilincini artırmak adına birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edeceklerini vurgulayan Hut, hedeflerini şu sözlerle paylaştı:

"Bu görevi şahsıma ve yönetim kurulumuza layık gören Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı ve yönetimine şükranlarımı sunuyorum. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte THK bayrağını Samsun’da çok daha yukarı taşımak; özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi havacılıkla buluşturmak için tam bir uyum ve beraberlik içinde çalışacağız. Yeni dönemin kurumumuza, şehrimize ve Türk havacılığına hayırlı olmasını diliyorum."

Günün Diğer Haberleri