İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’DE ‘PARALEL’ OPERASYON!

İstanbul’da düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) iki bürokratın başını yedi.

Gündem - 11-05-2014 16:23

Görevden almanın, etkinliğin yapıldığı Sinan Erdem Spor Salonu’nun Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Yeni Ümit Derneği’ne tahsis edilmesi nedeniyle, Ankara'nın emriyle gerçekleştiği iddia ediliyor Paylaş 

 İBB’de ‘Paralel’ operasyon!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl İstanbul’da düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliği, 14-20 nisan tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılmıştı. Etkinliğin açılışı 13 Nisan 2014 pazar akşamı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar, İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı törenle başlamıştı.
 
FETHULLAH GÜLEN DİNLETİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bürokratlarının görevden alınmasına neden olan olay 20 Nisan 2014 günü yaşandı. 'Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Cemaat'e yakınlığı ile bilinen Yeni Ümit Derneği tarafından 'Bir kez daha herkes O’nu konuşuyor' programı düzenlendi. Fethullah Gülen’in sesinden 'Sefinem gark oldu' adlı ilahinin de dinletildiği etkinliğe, AKP’den ayrılan İstanbul bağımsız milletvekili Hakan Şükür, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve birçok tanınmış kişi katıldı.
 
 ‘ANKARA’DAN EMİR GELDİ’ İDDİASI
Bu olaydan sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mevlüt Bulut ve Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı görevden alındı. Bulut’un yerine sessiz sedasız vekaleten yardımcısı Osman Savaş, Avcı’nin yerine ise yine vekaleten Ayhan Kep atandı.

Belediye kulislerinde, Bulut ve Avcı’nın görevden alınmasının Ankara’dan gelen kesin emirle yapıldığı iddia ediliyor. Gerekçe olarak da, Sinan Erdem Spor Salonu’nun Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Yeni Ümit Derneği’ne tahsis edilmesi gösteriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı yetkilileri, Mevlüt Bulut’un görevden alınmasıyla ilgili sorumuza, “Bizim bildiğimiz, Mevlüt Bulut izne ayrıldı. Bunun dışında bir bilgimiz yok” yanıtını vermekle yetindiler.
 
Bulut’un görevden alınması şaşkınlık yarattı
GÜMÜŞHANE 1964 doğumlu olan Mevlüt Bulut, Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın sağ kolu olarak biliniyordu. Yeni dönemde genel sekreter yardımcılığına terfi etmesi bekleniyordu. Karadeniz Üniversitesi Giresun M.Y.O İktisadi ve İdari Prog. Bölümü’nü bitiren Bulut, 1987 yılında Beyoğlu Belediyesi’ne memur olarak girdi. Beyoğlu’nda Topbaş’ın müdürü olan Bulut, Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Yaklaşık 10 yıldır Büyükşehir’de görev yapan Bulut’un görevden alınması, belediye personeli arasında adeta şaşkınlık yarattı.
 
Avcı, 17 yıl futbol hakemliği de yaptı
GENÇLİK ve Spor Müdürü Osman Avcı ise 1957 Rize doğumlu. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü ile Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nu bitiren Avcı, bir süre öğretmenlik yaptı. Denizcilik İşletmeleri bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Avcı, 1997’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geçti. Avcı, 1982–1999 yılları arasında on yıl Süper Lig olmak üzere, toplam on yedi yıl futbol hakemliği de yaptı.

YURT GAZETESİ
Günün Diğer Haberleri