‘Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip’ sergisi açılış töreni öncesi Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ yaptığı konuşmasında, “Albaraka Türk olarak kurulduğumuzdan günümüze kadar kültürel değerlerimizin ve klasik sanatlarımızın yaşatılmasına yönelik çalışmalar yürütmekteyiz.
Sanatın evrensel dilini güçlendirmek ve yeni kuşaklara tanıtmak amacıyla uzun yıllar başta hüsnü hat sanatı olmak üzere bütün Türk ve İslam sanatlarını desteklemeye çalışıyoruz. Yarışmalarımızda dereceye giren çağdaş hattatlarımızın güzide eserlerini yalnızca İstanbul’daki sanat çevreleriyle değil, yurt içinde ve yurt dışında pek çok sanatsever ile buluşturmak amacıyla sergiler organize ediyoruz. ‘Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip’ sergisi için 2 yıl önce İstanbul’dan yola çıktık. Yaklaşık 500 eserden oluşan koleksiyonundan seçme resimlerin yer aldığı sergimiz bugüne kadar dünyanın çeşitli ülkelerinde sergilenmeye yer buldu. Bunlar Almanya, İngiltere, Macaristan, Polonya, ABD ve Küba gibi ülkeler sergimize ev sahipliği yaptı. Ülkemiz de ise son iki yılda Bolu, Amasya, Manisa, Çorum, Batman, Ordu, Fatsa ve Bursa şehirlerimizde sanatseverlere ulaştı.
Bugünde sergimizi kültür ve sanata verdiği destekleriyle, yetiştirdiği sanatçılarla, doğal güzellikleriyle insanı kendisine çeken bu güzel şehrimiz Samsun’da sizlerle buluşturuyoruz.” dedi.
Samsun Valisi Kaymak yaptığı konuşmasında, “Biz öncelikle Albaraka Türk Bankası’na bu anlamlı sergiyi Samsun’da açtıkları için ve milli kültürümüze hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bütün Samsunluları bu sergiyi görmeye davet ediyoruz. Bu sergide görülmeye değer müthiş eserler var. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak protokol üyeleri ile birlikte ‘Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip’ sergisinin açılışını gerçekleştirdi.