Kelkit'te "keklik" üretim tesisi kurulacak

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğayı ve yaban hayatını desteklemek amacıyla keklik üretim merkezi kurulacağı belirtildi

Güncel - 19-03-2015 11:30

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğayı ve yaban hayatını desteklemek amacıyla keklik üretim merkezi kurulacağı belirtildi.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ile Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, üretim tesisi kurulması planlanan alanda incelemede bulundu.

Aydın, burada yaptığı açıklamada, istasyonunun yıllık kapasitesinin 10 bin keklik üretimi olacağını belirterek, tesisin 70 dönümlük bir alana kurulmasının hedeflendiğini dile getirdi. 

Belediye Başkanı Yılmaz ise tesisin açılmasında ve tesisin devamlılığında belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, kurulacak tesisin doğal hayat için çok önemli olduğunu söyledi.

Günün Diğer Haberleri
haber medya kadın