Lazkiye Mi, Hopa Mı?
Küçük bir fotoğraf, fotoğrafta küçük bir terörist ve terörist destekçisi Putin’inin verdiği Moskova’daki bu PKK ofisinin duvarında asılı bir harita
Siyaset - 12-02-2016 13:27
Küçük bir fotoğraf, fotoğrafta küçük bir terörist ve terörist destekçisi Putin’inin verdiği Moskova’daki bu PKK ofisinin duvarında asılı bir harita. Bölücü terör örgütü PKK, Suriye’yi de bölmüş aklı sıra ve Suriye’nin kuzeyinde bir PKK devleti çizmişler. Denize dokunmayan devlet mi olur? Olmaz tabi. Batıya doğru Hatay’ın altından dolaşıp Akdeniz’e de temas etmiş haspam.
PKK’nın gördüğü bu ilaçlı sanrı eksik çizilmiş aslında. Sadece Akdeniz’e dokunmak yetmez Karadeniz’e de dokunmak gerekiyor. PKK’nın çocukları mayınlarla parçalarken, üzerinden arabayla geçip gençleri yakarken Suriye kadar heyecanlandıkları bir diğer hedef olan Hopa’yı da
hesaba katmalıyız.
Gittikçe kendini göstermeye başlayan Suriye ile Hopa arasındaki benzerlik konuyu yakından takip edenleri hiç şaşırtmadı. Aslen Hopa’lı olan uzun yıllar çeşitli devrimci örgütlerde bulunmuş bir tanıdığın ulaştırdığı mektubun bir bölümünde şunlar yazıyor:
“Rusya ve İran Suriye’de ortaklaşa PKK’yı destekliyor. Aynı şey Hopa’da da olmaya başladı. Ben sosyalizme inanıyorum, romantik de, dinozor de ne diyorsan de ben devrimciyim. Ama buradaki İran yanlısı radikal gruplar ile Rusya’dan gelen ajan provokatörlerin aynı anda Hopa’nın devrimci gençlerini PKK’ya devşirmeleri mide bulandırıcı bir tezgah. Ben yurtsever bir devrimci olarak Türkiye’yi uyarıyorum. Buradaki Alman vakıfları, Gürcistan üzerinden gelen Ruslar ve İran yanlısı radikal dini gruplar açıktan PKK teşkilatlanması yapıyorlar. Sözlerim abartılıp çarptırılmasın diye bir ayrıntıyı açarak yeniden ifade edeyim. Kastım burada yaygın olan Caferi’ler değil, İran yanlısı radikal gruplar. Herkes kimi kastettiğimi biliyor. Kimi kastettiğimi anlamayan varsa konuyu bilmiyor demektir ve o sebeple bilmediği konuda konuşup bu durumu saptırmasın.”
Hopalı vatandaşın tarif ettiği durumu bölgedeki güvenlik bürokrasisi uygulaması içinden üst düzey bir yetkiliye sordum. Benzer şeyleri ifade etti. İran yanlısı birkaç radikal yapılanma burada giderek güçleniyor. Görünen o ki Tahran’dan talimat gelmiş PKK’ya çalışmaya başlamışlar. Almanlar, Ruslar, İranlılar ve PKK.
Gerçekten mide bulandırıcı bir ittifakmış.
Hopa ve Lazkiye aslında PKK için aynı şey. İkisi de emperyalist kölesi PKK yapılanmasının denize dokunma noktaları. İki noktada da İran ve Rusya himayesinde ilerliyorlar. Bütün bu planın her aşamasında ABD’nin onayı ve desteği var. ABD seçimler bitene kadar İran ve Rusya ortaklarından izin almış durumda olduğu için bugünlerde biraz top çeviriyor hepsi bu.
PKK açısından bakınca “Biji Serok Putin” diyerek ölecek olmaları ne büyük rezillik. Rezil yaşadılar, rezil ölecekler ve tarihe hain olarak bile yazamayacaklar.
EREM ŞENTÜRK
DİRİLİŞ POSTASI