Omü’den bir açıklama yapılmadı!, Fuat Keyman konferansı iptal edilmeyecek mi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenecek Çalıştay, 23 Şubat 2018 tarihinde saat 09.30’da OMÜ UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Samsun Haber - 20-02-2018 09:08

"Siyasi, Sosyal ve Kültürel Boyutlarıyla 15 Temmuz ve FETÖ” Çalıştayının açılış konferansını Akşam Gazetesi’ne göre FETÖ’cü aydınlarla birlikte karanlık bildirilere imza atan, ardından da ‘Erdoğan Ülkeyi Felakete Götürüyor’ gerekçesiyle Anayasa çalışmalarını sadece TBMM’ye bırakmayacaklarını açıklamak için Taksim’deki bir otelde düzenlenen basın toplantısına katılan Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman yapacak.

Akşam Gazetesi, Aralarında Prof. Ergun Özbudun, Prof. Levent Köker, Prof. Mustafa Erdoğan,  Prof. Gençay   Gürsoy,  Murathan Mungan, Hülya Gülbahar, Tarık Ziya Ekinci, Oman Kavala, Rıza Türmen, Prof. Baskın Oran ile Prof. Murat Belge’nin de bulunduğu bir grup aydının, yeni Anayasa çalışmalarını sadece TBMM’ye bırakmayacaklarını açıklayan haberini 01 Mart 2016’da yapmıştı.

FETÖ İLE HDP EL ELE KOLKOLA

Haberde verilen bilgilere göre Taksim’deki bir otelde düzenlenen basın toplantısına Zaman yazarı Şahin Alpay, HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP milletvekilleri Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş ile eski Van milletvekili Aysel Tuğluk da katılmıştı.

İsminin başındaki Türk ifadesinin kaldırılması gündemde olan Tabipler Birliği eski Başkanı Gençay Gürsoy’un okuduğu basın bildirisinde, yeni anaya çalışmalarını izleyecekleri belirtilerek, “Bu sürecin, otoriter bir rejime hukuki statü oluşturma ihtimaline karşı, tüm toplumsal kesimlerin evrensel demokratik değerler çerçevesinde etkili bir irade ortaya koymaları hayati önem taşıyor” ifadesi kullanılmıştı.

Metnin imzacıları arasında HDP’li Ahmet Türk, Prof. Yücel Sayman, Prof. Fuat Keyman gibi isimler de yer almıştı.

SAİT BİLGİÇ’İ KİM YANILTIYOR

Fuat Keyman’ın OMÜ’ye davet edilmesi skandal olarak nitelendirilirken, FETÖ’cülerle ve HDP’ler birlikte ‘Erdoğan ülkeyi felakete götürüyor’ şeklindeki bildiriye imza atan birisinin FETÖ ile alakalı bir çalıştayda konuşacak olmasının OMÜ’de kripto FETÖ’cülerin varlığını ispatladığını ve kriptoların Rektör Sait Bilgiç’i zor durumda bırakmak için böyle bir tertibe tevessül ettikleri iddia ediliyor.

Günün Diğer Haberleri
haber medya kadın