Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çalışma Barışını Dinamitleyen Uygulama!

Samsun Eğitim ve Araştırma hastanesi Yönetiminde bulunan Başhekim Ersin Köksal, hastane müdürleri Mustafa Yazıcı ve Hasan Atabey, keyfi uygulamalarla hastanede 4 D kadrosundaki personeli rotasyon uygulaması adı altında yıllardır yaptıkları işlerin haricinde başka yerlere sürüyor.

Samsun Haber - 04-02-2022 14:42

15 yıl aynı yerde çalışan işçilerin hiç bilmedikleri birimlere sürülmeleri hem çalışma barışını dinamitliyor, hem de işlerin durmasına, yavaşlamasına, maddi ve manevi zarar ve ziyanların oluşmasına sebep oluyor.

Bütün işçilerin mağdur olduğu bu uygulamanın bir an önce son bulması beklenirken, hastane yönetimi uygulamaya karşı çıkan doktorlara da, “Biz yaparız, siz karışamazsınız” diyerek gözdağı veriyor.

HASTANENİN ÇALIŞMA BARIŞI VE HİZMET KALİTESİ DÜŞÜYOR

Ocak ayının başından itibaren hastane personelinin yüzde 90’ı hiç bilmediği birimlere sürülmeye başlandı.

Konuyla alakalı olarak Akasyamhaber’e gelen bilgi yorumlarda şu ifadeler yer alıyor, “Bu işleyiş hastanenin hizmet kalitesini olumsuz yönde etkileyecek. İşçiler her 2 ay da bir farklı farklı birimlere sürülecek.

Yıllardır ameliyathanede çalışan personel ameliyathane personeli işini biliyor. Sen bu personeli alıp başka bir yere veriyorsun. Verdiğin kişi sedye taşımaktan haberi yok, bir sedye bile zapt edemiyor ve işlerin aksamasına sebep oluyor. İşler aksıyor.

İdarenin koordinatör olarak görevlendirdiği şahıslar var ve bunların hangi kadro işe çalıştıkları belli değil.

Bu koordinatör arkadaşlar senelerce işe gelmedikleri hallerde, bayram mesaileri, nöbet mesaileri yazarak güzel para alıyorlar ve personel üzerinde baskı kuruyorlar bunlara bu görevi kim veriyor?

Bizim iş kanunumuzda koordinatör diye hiç bir ibare yok. Kendi kafalarına göre kendi kendilerini yakın insanlarını seçiyor ve gözetip kolluyorlar.

Eğer bir şeyleri düzeltmek istiyorlarsa çalıştıramadıkları insanlar maaş vermekten vaz geçsinler.

Bankamatik memurluğu yapanları, işe gelmeyen insanları kapı dışarı koysunlar.

Soruyorum; veri hazırlama personelinin otoparkta işi ne? veya danışmada işi ne? veya başhekimlik sekreterliğinde işi ne?”

Diğer yandan hastane yönetiminin rotasyon uygulaması için Sağlık İl Müdürlüğünün onayını alıp almadığı da merak ediliyor.

Çünkü böyle bir uygulamanın Başhekimin arkasında sağlık müdürünün tam desteği olmadan gerçekleştirilemeyeceği belirtiliyor.

Günün Diğer Haberleri
haber medya kadın