Samsun İlkadım Muhtarları Çevre Kirliliğine Karşı Ayaklandı!

Samsun İlkadım ilçesi Muhtarları, İlkadım İlçesi, Aşağı Avdan Mahallesi Gürgendağı mevkiinde Samsun Avdan Enerji Üretim Tic. A.Ş tarafından yapılması planlanan Samsun Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Yönetimi Tesisi Kapasite Artışı projesine karşı birlik oldu.

Samsun Haber - 29-09-2022 11:50

Siyasi partileri ve ilgili kurumları ziyaret ederek bölgelerindeki atık tesisinin kapasite artırımının hem yaşadıkları çevre ve hem de insan ve hayvan habitadı için birer felaket olacağını dile getirdiler.

Samsun İlkadım ilçesi Muhtarları, Samsun Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ziyaret ederek, konuyla alakalı olarak Çevre İl Müdürlüğü’nü bilgilendirdiler.

İlkadım Gürgendağ Mahalle Muhtarı Muhittin Arslan, “İlkadımın Güney istikametine açılan tek kapısı maalesef olumsuz olarak bildiğimiz ne varsa Canik bölgesinden İlkadıma kaydırıldı çöp, hayvan barınağı, cezaevi 40 ilden nüfus itibariyle büyük İlkadım bunu haketmiyor” diyerek bu duruma bir son verilmesi gerektiğini belirtti.

TESİS ŞARTNAMEYE UYGUN FAALİYET GÖSTERMİYOR

İlkadım Çandır Mahalle Muhtarı Hamza Duru da, “Kokudan evden dışarı çıkamıyoruz. Tesis şartnameye uygun faaliyet göstermiyor” dedi.

İlkadım Ataköy Mahalle Muhtarı Selim Kabadayı, “2004 yılında buraya müsade eden seçilmiş atanmış kim varsa İlkadıma ihanet etmiştir” diyerek, 17 ilçenin çöpünü pisliğini İlkadıma taşımak akıllı bir insanın yapacağı iş olmadığını kaydetti.

İlkadım Selahiye Mahallesi Muhtarı Derya Bozkurt da, “İlkadım olarak köy özlemini giderecek mesire alanı, piknik alanı olarak kullanacağımız yerler kirletiyor. Yazık İlkadımlı nerede bu ihtiyacını karşılayacak” diye sordu.

İlkadım Güzeldere Mahalle Muhtarı Ahmet Akgül ise, “Yağmur yağınca çöp alanından bir sıvı salınıyor. Mert ırmağında simsiyah olarak çıkıyor. Irmakta balıklar ölüyor” diyerek konunun çevre vehamtini ortaya koydu.

Aşağı Avdan Mahalle Muhtarı Kamuran, “Genç kaynak sularımız simsiyah akıyor” diyerek ispatı olarak çekmiş olduğu videoyu göstererek,

“2004 yılında bura yapılırken Hollanda modeli Almanya modeli dediler çöpü görmeye siniz dediler bizi kandırdılar ilgili kurumlar denetim faaliyetlerini yerine getirmiyor” diye konuştu.

GELSİNLER ATAYOLUNUN HALİNİ GÖRSÜNLER

İlkadım Çorak Mahalle Muhtarı Halil İnce, Samsun'un sebze ve meyve bahçesi olarak bilinen mahallemiz çok olumsuz etkilenmektedir, yetkilileri göreve davet ediyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

İlkadım Kapaklı Mahalle Muhtarı Hamza Çavuş kapaklı, “Çivril olarak üzerimize bulut gibi kirlilik çöküyor nefes alamıyoruz sorumlular kendini biliyor ortaya çıksın” diye seslendi.

İlkadım Gadamut Mahalle Muhtarı Ceyhun Gültekin ise, “Çöp tankerin den akan suların kokusu dayanılmaz bir hal aldı. Bir yanda köpek sürüsü bütün olumsuz ne varsa burada. Atayolu diyorlar gelsinler Atayolunun halini görsünler” diyerek yetkililere seslendi.

 

Günün Diğer Haberleri