Teknolojik ve Yenilikçi İş Fikrine 200 Bin TL Hibe Biggsamsun’da!

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’nın (Bireysel Genç Girişim-BİGG) 1. Aşama uygulayıcı kuruluşu olan Samsun Teknopark, bölgemizdeki akademik çalışmaların hem ülkemize hem de araştırmacıya ekonomik değer kazandırması için çalışmalarına yeni dönemde de devam ediyor.

Teknoloji - 18-03-2021 09:28

Samsun Teknopark tarafından 2018 yılı ikinci yarısından beri yürütülmekte olan BiggSamsun Programı ile toplamda 377 iş fikri başvurusu alınmış olup uygun bulunan 190 iş fikrine; İş Modeli Oluşturma, İş Planı Hazırlama, Sunum Teknikleri ve Tecrübe Paylaşımı (Mentorluk) eğitimleri verilmiştir. Projelerin TÜBİTAK’a iletilmesine kadar olan tüm süreçte girişimcilere tamamen ücretsiz hizmet sunulan bu program kapsamında 8 girişimci hibe almaya hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından başarılı bulunan iş fikirlerine 200 bin TL ye kadar %100 hibe desteği %40 ön ödeme avantajı ile sağlanacaktır. Ayrıca hibe desteği almaya hak kazanan girişimciler 1 yıl süreyle Samsun Teknopark Kuluçka Merkezi’nde ücretsiz ofis kullanma imkanına sahip olacak.

Yeni dönemde de BiggSamsun başvuruları online olarak www.biggsamsun.com adresinden alınabiliyor.

Son Başvuru Tarihi: 25 Mart 2021

Çağrı Duyurusu: https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/21566/1512_2020-2_cagri_duyurusu-18122020.pdf

 

BİGGSAMSUN’A KİMLER BAŞVURABİLİR?

•             Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikrine sahip olan,

•             Yüksek lisans veya doktora öğrencileri,

•             Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 10 yıl önce almış kişiler,

•             Herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler başvurabilir.

 

 

BİGGSAMSUN’A KİMLER BAŞVURAMAZ?

•             Açık öğretim fakültesi mezunları,

•             Daha önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknogirişim ya da TÜBİTAK'ın 1512 Programından destek alanlar,

•             Başvuru yapılan tarihte herhangi bir şirketin ortaklık yapısında olan kişiler veya şirket sahipleri başvuramaz.

 

 

BAŞVURU ALANLARI

•             Akıllı Ulaşım (İnsansız Hava, Kara ve Deniz Araçları, Otomotiv ve Yan Sanayi, Otonom/Elektrikli Araçlar, Yol Güvenliği, vb.)

•             Akıllı Üretim Sistemleri (Endüstriyel Bilişim, Katmanlı/Hızlı Üretim, Makina İmalat, Otomasyon, Robotik, Yüksek Performanslı Malzemeler, vb.)

•             Enerji ve Temiz Teknolojiler (Akıllı Binalar, Akıllı Şehirler, Atıktan Enerji, Biyoenerji, Çevre, Enerji, Enerji Depolama, Enerji Verimliliği,

Malzeme/Kimya Teknolojileri, Yenilenebilir Enerji, vb.)

•             İletişim ve Sayısal Dönüşüm (Bilgi Güvenliği, Bulut Bilişim, Büyük Veri, Eğitim, Elektronik Sistemler, Giyilebilir Teknolojiler, IOT, İletişim, Ölçme-Test-Analiz, Karar Destek Yazılımları, Mobil/Web Uygulamaları, Turizm Teknolojileri, Yapay Zeka, vb.)

•             Sağlık ve İyi Yaşam (Biyomalzeme, E-Sağlık, İlaç, Kozmetik, Spor Teknolojileri, Tanı ve Analiz Kitleri, Tıbbi cihazlar, vb.)

•             Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme (Akıllı ve Temiz Tarım, Bitki Sağlığı, Fonksiyonel Gıda, Gıda Güvenilirliği, Gıda Güvenliği, Hayvan Sağlığı ve Refahı, Su Ürünleri, Su Verimliliği, Tohum, vb.)

Günün Diğer Haberleri