Var Gücümüzle Dönüşümleri Yapacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, tüm Türkiye'de vatandaşın kentsel dönüşüme müthiş destek verdiğini ve katılım sağladığını belirterek, ''Bu destek oldukça, var gücümüzle bu dönüşümleri yapacağız''

Türkiye - 30-01-2013 09:15


 
 
Bakan Bayraktar, Altındağ Belediyesi'nce Başpınar Mahallesi'nde kentsel dönüşümün başlatılması dolayısıyla düzenlenen törende, kentsel dönüşümün zor bir iş ve çok kolay provoke edilebilecek bir konu olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin hemen hemen her tarafında kahir ekseriyetle vatandaşların kentsel dönüşüme, Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesine, modernleşmesine sahip çıktığını dile getiren Bayraktar, şöyle devam etti:
 
''Bir yerlerden buralara gelip bu işi provoke etmeye çalıştılar. Açıkgözlük yapmaya çalıştılar, sabote etmeye çalıştılar, yine çalışıyorlar. Bir taraftan diyorlar ki 'Kentsel dönüşüm yapmayın', 'Rantsal dönüşüm yapmayın', 'Yapamazsınız', öbür taraftan da diyorlar ki 'Kentsel dönüşümü başaramadınız', 'Niye kentsel dönüşüm yapmıyorsunuz.' Yani böyle bir olguyla da karşı karşıyayız.''
 
''Kentsel dönüşüm ne kadar zorsa o kadar da elzemdir'' diyen Bayraktar, dönüşümün kalkınan, gelişen, dünyaya müthiş bir resim veren Türkiye için son derece önemli olduğuna işaret etti.
 
Altındağ'da bugüne kadar 10 bölgede kentsel dönüşüm yapıldığını, konutların büyük bölümünün de teslim edildiğini bildiren Bayraktar, ''Burada da 6 bölge var. Başpınar ve arkaya doğru mahalleler. Bunları da halkımızla, iyi niyetli halkımızla birlikte başaracağız. Siz bize destek verdikçe, bizler size hizmetkar olmaya devam ettikçe, sizlerin memnuniyeti arttıkça bu iş yürüyecek'' diye konuştu.
 
Vatandaşların, gençlerin parkları, bahçeleri olan modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yerleşim birimlerinde oturmasını istediklerini vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:
 
''Kentsel dönüşüm salt binaları yıkma meselesi değil. Kentsel dönüşüm hatta sadece afet riski taşıyan binaları yıkmak da değil. İnsanımızı, modern binalarda ikamet ettirmek. Modern hayatın gerektirdiği bir hayat tarzı yakalamak. Okula, sağlığa, iş yerine yakın, böyle bir kontsepti yakalamanın mücadelesi içindeyiz.''
   
''İnsanlar dönüşümü kendisi isteyecek''
   
Başkente ve Altındağ'a gecekondu, çarpık yapılaşma olgusunun yakışmadığını ifade eden Bayraktar, ''Ankara'nın girişindeki o çirkin yapıları değiştirmeye çalıştık, büyük ölçüde dönüştürdük. Daha da güzel olacak. Dalga dalga, adım adım değiştireceğiz'' dedi.
 
Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:
 
''Şimdi bizim yapmamız gereken şu, insanlar dönüşümü kendisi isteyecek. Belediyeye gidecek, 'Benim mahallemin dönüşmesi lazım', 'Benim evim eski, salaş, kaçak ev, bir deprem olursa Allah göstermesin, evimin yıkılma riski var, evimi dönüştürmek istiyorum.' Artık halkımızın bunu yapması lazım.
 
Artık insanlar eskisi gibi değil. Koruyucu hekimlik var, gidiyor check-up yaptırıyor, kalbine, kolesterolüne baktırıyor. Evine de baktıracak. Bunu bizim artık içselleştirmemiz, benimsetmemiz, vatandaşımızın güvenini kazanmamız lazım.''
 
Kentsel dönüşümün 20 yıllık uzun bir iş olduğunu, deprem aksı üzerinde acilen dönüştürülmesi gereken 6,5 milyon konut bulunduğunu belirten Bayraktar, ''Fakat 2 senede, insanımız artık diyecek ki (Kentsel dönüşümü biz devletle, hükümetle birlikte kucak kucağa, el ele başaracağız, devlet bizim yanımızda olacak)'' şeklinde konuştu.
 
Günün Diğer Haberleri