Tüm Manşetler
Giriş Tarihi : 28-07-2020 14:24   Güncelleme : 28-07-2020 16:11

Anadolu Ajansı Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesindeki Haber ve Resimler İçin Telif Hakkı İstiyor!

Anadolu Ajansı Akasyamhaber’in Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Londra’da Türk vatandaşları ve Müslüman toplumu temsilcileriyle buluşmasında yaptığı konuşma haberindeki resim için telif hakları davası açtı.

Anadolu Ajansı Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesindeki Haber ve Resimler İçin Telif Hakkı İstiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için bulunduğu Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da Türk vatandaşları ve Müslüman toplumunun temsilcileriyle buluşması 05.12.2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde “Bugün üzerinde rahatça oyun oynanan değil, bölgesinde oyun kuran, oyunbozan kararlı bir Türkiye var” başlığıyla yer aldı.

Akasyamhaber, Cumhurbaşkanlığı’nın

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/113797/-bugun-uzerinde-rahatca-oyun-oynanan-degil-bolgesinde-oyun-kuran-oyunbozan-kararli-bir-turkiye-var-

linkinde yer alan haberi “Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel Irkçılık Dalgasından Herkes Olumsuz Etkileniyor” başlığıyla okuyucularına sundu.

http://www.akasyam.com/cumhurbaskani-erdogan-kulturel-irkcilik-dalgasindan-herkes-olumsuz-etkileniyor-171465/

Anadolu Ajansı açık kaynak olan Cumhurbaşkanlığı sitesindeki haberi ve resimlerin izinsiz kullanıldığı için Akasyamhaber’e telif hakları davası açtı.

Böylelikle Anadolu Ajansı’nın Cumhurbaşkanının faaliyetlerinin yer aldığı resmi internet sitesinden kullanılan haber ve resimlerin sahibi olduğunu iddiası mahkemelik oldu.

AKasyamhaber GYY Recep Yazgan ifadesinde, “Devletin bütün bakanlıklarının, genel müdürlüklerinin, belediyelerinin internet sitelerinde yer alan haber ve bilgilerin açık kaynak olarak gazetecilerin çok sık haberleştirdiklerini, Cumhurbaşkanının gerçekleştirdiği faaliyetlerinin yer aldığı Cumhurbaşkanlığı sitesinden 10 yıldır haber kullandığını ve ilk kez böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Yazgan’ın ifadelerinin tamamı şu şekilde;

Recep YAZGANRecep YAZGAN