Güncel
Giriş Tarihi : 04-12-2021 17:51   Güncelleme : 06-12-2021 19:06

Ankara Batıkent Psikolog

Ankara Batıkent Psikolog

Ankara Batıkent Psikolog olarak her yaştan hasta grubu ile ilgilenmekteyiz. Teknolojinin gelişmesi pek çok olumlu yönü ile doğrudan hayatımızı etkilerken aslında bu gün yaşadığımız güçlükler de artıyor. İş ortamında stres ve rekabetin olması, pahalılaşan hayat şartları vs. bu durumda uzmanlardan destek almak gerekebiliyor. Ankara Batıkent Psikolog tercih edilirken bireylerin dikkat etmesi gereken pek çok detay bulunuyor.

  1. Gideceğiniz kişiler terapi yapmalıdır.

Psikologların bir kısmı terapi yapmazlar. Bu anlamda kendilerine sorular sorabilirsiniz.

  1. Gideceğiniz kişi psikolog mu? Unvanı nedir?

Gideceğiniz psikoloğun eğitimleri hakkında bilgi almak istemeniz sizlerin en doğal hakkınızdır. İdeal şartlarda terapi yapan psikologların yüksek lisans eğitimlerini almış olmaları gerekmektedir.

  1. Psikolog ilaç yazıyor mu?

Hastalar Ankara Batıkent Psikolog seçiminde sürekli olarak ilaç kullanacaklarını düşünebilirler. Anti depresan kullanmayı reddedilirler. Psikologların ilaç yazma yetkisi bulunmamaktadır. İlaç ile  tedavi psikiyatristler tarafından önerilebilmektedir.

  1. Pahalı psikolog en iyisi midir?

Psikolog tercih ederken elbette ki en çok merak edilenlerden bir diğeri de psikologların sizlerden talep edecekleri ücretler olmaktadır. Özel olarak faaliyet gösteren danışmanlık merkezlerinde psikologların hastalarından ne kadar ücret talep edebileceklerini gösteren bir yönetmelik bulunmaktadır. Bu durum psikologların farklı hizmet alanları olmasına da imkan tanımaktadır. Farklı ücretlerin sebepleri semt gibi faktörler de olabilmektedir. Uzmanların eğitim düzeyleri, şehir farklılıkları vb. bu konularda etkili olmaktadır.

  1. İnternette popüler olan bir psikolog iyi midir?

İnternet ortamında elbette ki günümüz şartlarında herkesin bulunması gerekiyor. Fakat alanında uzman olmayan ya da gerekli eğitimleri almamış kişiler de yetkin olduğunu iddia edebilir. Psikoloğunuzdan diploma ve belge talep etme hakkınız bulunuyor.

  1. Çevrenizden alacağınız görüşler

Daha önce psikoloğa giden yakınlarınız varsa Ankara Batıkent Psikolog hakkında kendilerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

  1. %100 tedavi doğru mu?

Psikolog tercih edilirken bu konuya da dikkat etmek gerekiyor. Hiçbir psikolog %100 tedavi şeklinde kesin bir yargıda bulunamaz.

  1. Psikolojik testler öneriliyor ise

Şayet psikolog tarafından önerilen kişisel testler söz konusu ise psikoloğunuzun uygulayıcı sertifikası olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Sizler de Ankara Batıkent Psikolog için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN