Genel
Giriş Tarihi : 03-02-2021 10:42   Güncelleme : 03-02-2021 10:42

Arkadaşlık Uygulamalarının ve Görüntülü Sohbetlerin Artan Kullanıcı Sayısı: Genel Bakış

2020 İlkbahar mevsimi, dünya çapında bir dönüm noktası haline geldi. Bunun temel nedeni yeni koronavirüs COVID-19 salgını ve ardından tecrit önlemleriydi. Milyonlarca insan kelimenin tam anlamıyla dört duvar arasına hapsolmuş, evde eğitim almaya, çalışmaya ve eğlenmeye zorlanmıştı. Elbette, tüm bunların çevrimiçi arkadaşlık istatistikleri üzerinde güçlü bir etkisi oldu.

Arkadaşlık Uygulamalarının ve Görüntülü Sohbetlerin Artan Kullanıcı Sayısı: Genel Bakış

Tinder, istatistik toplamada özellikle aktif olmuştur. Bu nedenle, şirket temsilcileri, daha fazla hastalık vakası olan bölgelerde aktif kullanıcı sayısının daha yüksek olduğunu kaydetti. Mart ortasına kadar, Amerika Birleşik Devletleri'nde Tinder’da gönderilen mesaj sayısı % 10-15 arttı. Koronavirüsün yayılmasında lider konuma gelen İtalya ve İspanya'da artış % 25'in üzerinde oldu. Aynı zamanda sohbet süresi de ortalama % 20-30 arttı.

Sadece mevcut kitlenin aktivitesinde bir artış olmadı, aynı zamanda kullanıcı sayısında da artış oldu. Kaynaklara, daha önce çevrimiçi arkadaşlığı bile düşünmemiş insan kategorileri eklendi:

  • İnternette buluşmak için yeterli zamanı olmayanlar, kişisel buluşmalardan bahsetmiyoruz bile. Şimdi bunu yapacak zamanları var.

  • Tüm zamanlarını bir kariyere adayanlar. Birçok işkolik geçici olarak işsiz kaldı veya çalışma hacimleri önemli ölçüde azaldı. Böylece daha fazla özgürlük elde ettiler.

  • Gerçek dünyada iletişim kurma yeteneğini kaybeden dışa dönükler. Onlar için flört siteleri ve görüntülü sohbetler gerçek bir kurtuluş ve enerji kazanabilecekleri bir yer haline geldi.

Neredeyse tüm popüler tanışma siteleri ve anonim web kamerası sohbetleri, kullanıcı etkinliğindeki artışa dikkat çekiyor. Yine de özellikle 2020 baharında hızla öne çıkanlar var. Aşağıda bunlardan bahsedeceğiz.

2021'in başlarında en popüler arkadaşlık siteleri ve uygulamaları

  1. Match.com. ABD'de ve diğer 23 ülkede çok popüler bir web sitesidir. 1995'ten beri faaliyet gösteriyor ve geniş, sadık bir kitle topladı. Tecrit olmadığı zamanlarda, web sitesi ayda 35 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edildi. Koronavirüs salgını sırasında bu sayı daha da arttı. Kullanıcıların değerlendirmelerinde not ettikleri tek dezavantaj, ücretsiz sürümdeki sınırlı işlevselliktir. Mesajları yanıtlamak için ücretli bir aboneliğe abone olmanız gerekir.

  2. Tinder. 2012'de piyasaya sürülen dünyaca ünlü bir arkadaşlık sitesi ve uygulamasıdır. Tinder'in aktif kitlesi yüz milyonları kapsıyor ve büyümeye devam ediyor. Değerlendirmelerde birçok kişi ilginç bir buluşma formatından bahsediyor. Fotoğrafı beğeniyorsunuz ve daha sonra kişiyle ilgileriniz çakışırsa, Tinder iletişime başlamayı teklif edecek.

  3. OkCupid. ABD kullanıcıları arasında popüler bir arkadaşlık sitesidir. Web sitesini ayda yaklaşık 10 milyon kişi kullanıyor. Ve en ilginç özelliği ise tarih arama algoritmalarıdır. Matematiğe dayalıdırlar ve partnerler sorulara ve cevaplara göre seçilir. Şaşırtıcı bir şekilde, sistem çok doğru çalışıyor ve incelemelerde sürekli olarak bahsediliyor.

  4. Badoo. Bu web sitesi biraz Tinder'a benziyor, ancak bazı benzersiz özellikleri ve farklılıkları var. Web sitesi ve uygulama 190'dan fazla ülkede faaliyet göstermektedir ve kayıtlı kullanıcı sayısı 250 milyonu aşmaktadır.

  5. eHarmony. Bu arkadaşlık kaynağı 2000 yılından beri mevcuttur ve düzenli olarak çeşitli TOP'larda ilk sıralarda yer almaktadır. Web sitesi geliştiricisi Neil Clark Warren'a göre, eHarmony'nin 50 milyondan fazla kullanıcıdan oluşan sürekli aktif bir kitlesi var. Ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki evliliklerin% 4'ü web sitesinin marifeti.

Anonim web kamerası sohbetleri: salgın sırasında popülerlik

Dünyanın dört bir yanındaki insanların COVID-19 salgını ve tecrit nedeniyle çok boş zamanı oldu. Bazen oldukça fazla. Ancak, herkes bunu flört sitelerinde harcamaya hazır değil. Öncelikle burada kaydolmanız, bir profil doldurmanız, fotoğraf yüklemeniz gerekiyor. Herkes bunu yapmak istemiyor. İkinci olarak, birçok özellik yalnızca ücretli bir abonelikle kullanılabilir. Üçüncüsü, en popüler web sitelerinde bile çok sayıda sahte hesap var.

Rastgele sohbetler birçok insan için can sıkıntısından gerçek bir kaçış haline geldi. Burada kural olarak kaydolmanıza, bir profil doldurmanıza, temel işlevler için ödeme yapmanıza vb. gerek yoktur. Tüm büyük görüntülü sohbetlerde popülerlik artışı görülmektedir.

1. Omegle. Bu sohbet ruleti, pandemiden önce bile oldukça popülerdi ve türünün ilk örneğiydi. Ve oldukça yetersiz işlevselliğe rağmen, Omegle anonim görüntülü sohbetler için her tür TOP'da birinci sırada yer alıyor. Günün herhangi bir saatinde 20 binden fazla insan bu sohbeti kullanıyor. Değerlendirmelerde kullanıcılar web sitesinin basitliğine ve rahatlığına dikkat çekiyor, ancak aynı zamanda rakiplerin sahip olduğu birçok yararlı işlevin eksikliğinden de bahsediyorlar.

2. ChatRoulette. Web kamerası sohbetleri arasında liderlerden biriydi. Ancak yetersiz denetim nedeniyle web sitesi hızla kitlesini kaybetti. Yine de salgın sırasında ChatRoulette'e olan ilgi önemli ölçüde arttı. Büyük ihtimalle bu, bu görüntülü sohbet için yeni bir kalkışmanın başlangıcı.

3. CooMeet. Web sitesi pandemiden önce bile çok popülerdi. Bu her şeyden önce, kızlarla kolay ve hızlı bir şekilde tanışma yeteneği sayesindedir. Dünyadaki milyonlarca erkek için gerçek bir keşif haline geldi. Bu defalarca konuşuldu ve değerlendirmelerde bahsedilmeye devam ediyor. Bu değerlendirmelerden bazıları burada görüntülenebilir: https://coomeet.reviews/tr.

4. ChatRandom. Bu, Omegle'nin daha işlevsel bir benzeridir ve birkaç yararlı işlev sunar: bir cinsiyet filtresi, coğrafi konuma göre kişileri arama ve birkaç kullanıcı için ilgi alanlarına göre sohbet odaları. Omegle’nin işlevselliği sizin için yeterli değilse bu iyi bir seçimdir.

Koronavirüs salgını sona erdikten sonra anonim görüntülü sohbetlerin ve arkadaşlık sitelerinin popülerliği azalacak mı? Bunun hakkında kesin olarak bir şey söylemek zor. Nitekim şu anda bile, birçok ülke karantinayı önlemlerini gevşetirken, kullanıcı sayısında hala bir artış var. Giderek daha fazla insan, çevrimiçi arkadaşlığın hiç de gerekli bir ölçüt olmadığını, sadece boş zamanlarını canlandırmak isteyenler için değil, aynı zamanda aşkı bulmaya gerçekten çabalayanlar için de çok umut verici bir şey olduğunu fark ediyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN