Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 24-01-2018 12:33   Güncelleme : 24-01-2018 12:33

Asıl Maç Cumartesi

Ben, Samsunspor bu sezon kümede kalırsa başarılı olmuş sayacağım.

Asıl Maç Cumartesi

Alpay hoca ile ilgili endişelerim vardı endişelendiğimden de kötü sonuçlar alarak yolları ayırdık.

 Engin İpekoğlu hoca ile anlaşıldı, Adanaspor ile şampiyon olmuş bir hoca diye biraz ümitlensek de ve ilk iki deplasmanda iki beraberlik ile dönünce ümitlenmeye devam etmiştik.

 Ama dördüncü maçından sonra Engin hocanın söylemiyle sahadaki takıma verdiği taktiğin farklı olduğunu çözdüğümde  artık süperlig ümidimi kesmiş, aleni olmasada ince ince mesajlar vermeye başlamıştım. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir futbol takımı ya da başka bir branş takımı yada insana dayalı herhangi bir iş dalından Engin hoca gibi elindeki kadroyu aleni bir şekilde kamuoyu önünde eleştirip, bu kadronun yetersizliği konusunda şikayet eden biri başarılı olamaz.

Dolayısı ile sürekli kadroyu eleştiren Engin hocanın da başarılı olması mümkün değil.

Her şeyin bir yolu, yöntemi var takım yetersiz ise bunu yönetime söyler ya da rapor edersin.

Engin hoca ise kolay yolu seçerek kendi başarısızlığını örtmeye çalışarak sürekli kadro yetersiz dedi.

Anladık ki burada yönetimsel sıkıntılı bir durum var çünkü isim isim bakıldığında kaliteli diyebileceğimiz transferler var ama bu oyuncuları ara ki sahada bulabilesin.

 Mesele sadece para olsa Eskişehirspor’a yenilmezdik, mesele sadece para değil. Yönetim yok, geleceğe dair belirsizlik var evet ama bu takımı sahiplenen bir hoca bu takımı bu ligde çok rahat ve mutlaka tutacaktır.

Çok kez iddialarımızda yanılırız ama endişem odur ki Engin hoca ile devam edersek kümede kalmamız bizle ilgili değil rakiplerimizin durumu ile ilgili olacaktır. Antep bizden çok daha fazla sıkıntılı.                                                                                                                                 

Manisaspor da sıkıntılı. Manisaspor maçı bizim için en önemli maçlardan birisi, bu maçı alıp olası rakibimiz Manisaspor’u 11 puan ile yerinde tutmamız çok önemli.

Denizlispor için de rakibimiz olur diye yazmıştım ama onlar çok transfer yaptılar ve lige de iyi başladılar belki de  ilk altıyı zorlayacaklardır.

O zaman dua edeceğiz bu ligin en çok taraftarı olan Eskişehirspor toparlayamasın da onlar düşsün biz kurtulalım. Manisaspor maçını taraftarımızın gücüyle kazanabiliriz diye düşünüyorum.                                                

Hatırlayın geçen yıl ki Bandırmaspor maçını, kümede kalmayı taraftar sayesinde başarmıştık.

Yine aynı, yine BÜYÜK SAMSUNSPOR’UN BÜYÜK TARAFTARINA BÜYÜK İŞ DÜŞECEK yoksa sıkıntı yaşarız. Gazişehir Antep maçında çok pozisyona girmemize rağmen final pası tercihleri ya da son vuruş eksikliği yüzünden alınabilecek puanı alamadık.

 Ama kabul etmeliyiz devşirilmiş ve ilk defa beraber oynayan geri dörtlü blokumuz var.

 Beni yediğimiz gollerden ziyade atamadığımız goller üzdü.

Bir de bu yabancı oyuncular neden hazır değiller ve takıma katkı veremiyorlar ona üzülüyorum.                                                                                                            

Valimiz sayın Osman Kaymak olmasa daha kötü durumda olacağımız kesindi ama nasıl oluyor da kamuoyuna yedi milyon tl para lazım deniyorda yönetime talip olan başkan adayına onyedi milyon TL para lazım deniyor anlamış değilim. İnşallah kongrede yeni bir yönetim oluşur da sıkıntıları giderirler ama yeni bir yönetim göreve talip olmaz ise durumumuz gerçekten de sıkıntılı.

Adnan Öz

adminadmin