Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-05-2017 08:29   Güncelleme : 30-05-2017 08:29

askon samsun şubesi ile kosgeb iş birliği uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni

ASKON Samsun Şubesi’nin KOSGEB işbirliğiyle düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Sertifika töreni yapıldı.

askon samsun şubesi ile kosgeb iş birliği uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni

Kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Samsun Şubesi ile KOSGEB Samsun İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Samsun Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sertifika töreninin açılışın konuşmasını yapan ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, Samsun’un en önemli Sanayici İşadamları derneği ASKON olarak üyelerinin sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarına yönelik bu ve buna benzer etkinlikleri gerçekleştirmekteki hedeflerinin, Samsun’un ekonomik büyümesine katkı sağlarken ASKON olarak büyüyen Samsun’un önemli aktörleri haline gelmek olduğuna vurgu yaptı.

İŞ VE EKMEĞİ ÖNEMSİYORUZ

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise, Samsun’da istihdama yapılacak en küçük destek ve katkıyı en fazla önemseyen bir belediyecilik anlayışıyla bu tür girişimleri desteklediklerinin altını çizerek, “sertifika alan girişimcilerden de yaşadıkları şehre önem vererek işlerini büyütmelerini ve onların da bu şehirden ekmek kazanırken aynı zamanda şehrin ekonomisine katkı sağlayacaklarını ve bu sorumluluk şuuruyla çalışacaklarını ümit ediyorum.” Dedi.

HÜKÜMET OLARAK İSTİHDAMA TAM DESTEK VERİYORUZ

Toplantıda konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan ise, hükümet olarak işsizliğe karşı başlattıkları mücadele ve istihdam seferberliğinin Samsun’daki sonuçlarını görmekten memnuniyet duyduklarını belirterek sertifika alacak kursiyerlere başarılar diledi.

GİRİŞİMCİLERİ HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu da yaptığı konuşmada, “Ülkemizde özellikle Cumhurbaşkanımızın başlattığı bir istihdam sefebrrliği var. Biz de KOSGEB olarak 2010 yılından itibaren bugüne kadar girişimcilikle ilgili önemli bir adım attık. Girişimcilikle ilgili kendi işini kuranları KOSGEB olarak destekledik, her zaman yanlarında olduk. Daha önce yaptığımız çalışmalarda 2010 yılından 2015 yılına kadar kendi işine kuranlara 30 bin TL ve 70 bin TL faizsiz kredi destek ödemesinde bulunduk. Desteklerimizi arttırarak devam ettirdik ve devam ettiriyoruz. Kendi işini kuracak olan girişimcilerimize 50 bin TL’ye kadar hibe, 100 bin TL’ye kadar da 0 faizli kredi veriyoruz. Tabi kendi işini kuranlarda hangi nitelik arıyoruz; girişimcilik eğitimine katılmalarını istiyoruz. Bugünde burada girişimcilik eğitimine katılanların sertifikalarını vereceğiz. Sertifika alacak arkadaşlara iş hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Toplantının sonunda eğitim programında başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törene Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ile ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan ile ASKON yönetimi katıldı.

 

 

adminadmin