Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-02-2019 10:07   Güncelleme : 16-02-2019 10:07

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gülle Atmada 1. Bilek Güreşinde 2. Oldu

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gülle Atmada 1. Bilek Güreşinde 2. Oldu

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, okullar arası puanlı atletizm yarışması Gülle atmada İl birincisi ve okul sporları bünyesinde gerçekleşen “Bilek Güreşi”  yarışmasında il ikincisi oldu.

İlkadım Atletizm Pistinde 13-14 Şubat tarihlerinde gerçekleşen Okullar Arası Puanlı Atletizm yarışması Gülle atma kategorisinde Hazırlık- E sınıfından Berkay Keskin il birincisi olurken,  100m koşuda 9-F’den Taha Bekir Dal il dördüncüsü olarak madalya almaya hak kazandı.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda Genç kızlar ve genç erkekler okul sporları bünyesinde gerçekleşen il müsabakasında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Zeynep Sude Öztürk, 65 kg da katıldığı yarışmada Sağ kolda 2.lik madalyası kazanırken sol kolda 3.lük kazandı.

"3 Yıldır Emek Veriyoruz"

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Hasan Keser, “3 yıldır düzenli olarak atletizm ve kros alanlarında antrenmanlar yapıyoruz. İl ve ilçe derecelerimiz var. 11. ve 12. Sınıf öğrencilerimiz akademik çalışmalarda yer aldığı için, spor faaliyetlerine hazırlık ve 9. Sınıf öğrencilerimizle devam ediyoruz. Bu sene başlayan öğrencimiz Berkay Keskin ile yeni çalışmamıza rağmen çok iyi başarılar elde ettik. Bundan sonrada antrenmanlarımıza devam edecek ve okulumuzun ismini spor alanında da duyuracağız” dedi.

Bilek Güreşi Güç Değil, Teknik ve Taktik Sporudur

Dereceye giren Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Sude Öztürk, “ İlk defa bir yarışmaya katıldım. İlk deneyimim olmasına rağmen maçlarda iki derece birden yaptım. Çok mutluyum, derece aldıktan sonra bu alanda ilerlemeye devam edeceğime emin oldum. Bilek güreşi sporu güç değil teknik ve taktik işidir. Eski bilek güreşi sporcusu olan babamdan çocukluğumdan beri bu alanda taktik ve teknik bilgiler alıyorum. Hayatım boyunca hep yanımda olan babamın verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Neşe Topal hocama ve okulumuza verdiği imkan ve destek için minnettarım.  Umarım bu alanda daha fazla dereceler alırım” diye konuştu

adminadmin