Güncel
Giriş Tarihi : 03-05-2019 13:31   Güncelleme : 03-05-2019 14:05

Atakum Belediyesi İşçileri Sendika Değiştirmeye Zorluyor

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası CHP’ye geçen Atakum Belediyesi’nde, HİZMET-İŞ Sendikası üyesi işçilerin istifa ettirilerek, başka sendikaya yönlendirilmesi tepki çekti.

Atakum Belediyesi İşçileri Sendika Değiştirmeye Zorluyor

HİZMET-İŞ Sendikası istifa ettirilerek başka sendikaya yönlendirilen işçiler, iş barışının bozulmasından dolayı tedirgin ve tepkililer.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, belediye şirketi Atakum İmar İnşaat şirketinde çalışan HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikasına üye işçileri istifa ettirerek, DİSK/GENEL-İŞ Sendikası’na üye olmaları için yönlendiriyor. Belediye Başkanı Deveci’nin, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası yöneticileriyle kol kola yürüyüp Genel-İş sendikası şapkasını takarak poz verip tarafını belli etmesi sonrası işçilerin istifa ederek sendika değiştirmesi, başkan Deveci’nin işçilere yönelik açık yönlendirmesinin ikrarı oldu.

UZUN, BAŞKAN DEVECİ’Yİ AÇIKSÖZLÜ VE DÜRÜST DAVRANMAYA ÇAĞIRDI

Belediyede çalışan işçilerin olağandışı şekilde sendika değiştirmeye zorlanmasını değerlendiren Samsun HAK-İŞ İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Şube Başkanı Ziya Uzun, belediye başkanı Deveci’nin sendikalar arası rekabette açıktan tavır almasını eleştirdi. Uzun, belediye başkanı Deveci’yi açıksözlü ve dürüst davranmaya çağırdı.

BAŞKAN DEVECİ TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNİ TIKIYOR

Başkan Deveci’nin, HİZMET-İŞ Sendikası ile belediyeye bağlı Atakum İmar İnşaat şirketi arasında yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerini tıkadığını, çerçeve sözleşmenin altında bir oranda ve sosyal yardım kalemleri olmaksızın zam teklifinde bulunduğunu bu noktada idareyle bir olup işçileri yolda bırakmadıklarını, bu teklifin kabulünün işçilerin emeğine saygısızlık olacağını kaydeden Uzun, “Görüyoruz ki Başkan Deveci, sendikamıza ve üyemiz işçilere yönelik doğrudan cephe almıştır. Üyemiz işçileri ideolojik düşüncelerle başka sendikalara yönlendirmektedir. Türk Ceza Yasasında ve Sendikal mevzuatımızda işçilerin bir sendikaya üye olması ve ayrılması konusunda işveren tarafından yönlendirilmesi yasaktır. Üyelerimizin istifaya zorlanarak sendikamızın tasfiye edilmeye çalışılmasını, işyeri barışı ve işçilerin demokratik örgütlenme hakkına yönelmiş bir saldırı olarak görüyoruz” dedi.

SENDİKA DEĞİŞTİRİLMESİ DURUMUNDA HAK KAYBINA UĞRAYACAKLAR

Sendika değiştirilmesi durumunda belediye işçilerinin hak kaybına uğrayacağını belirten Uzun, başkan Deveci’nin işçilerin tercihi yerine, kendi siyasal tercihine göre hareket ettiğini söyledi.

Uzun, “ Belediyenin çözülmesi gereken bir sürü sorunu dururken seçim sürecinde söz verdiğiniz işleri projeleri hayata geçirmek dururken belediye emekçilerinin duyarlılıklarını gözetmeden, ellerini sıkmadan ilk iş ilk icraat olarak HİZMET-İŞ’ten koparmaya  yönelik girişimler ideolojik önyargılı yaklaşımın ürünüdür ve düşündürücüdür. Yöneticilikle uyuşmayan davranışlar, emekçi kardeşlerimiz nezdinde karşılık bulmayacağını umut ediyorum. Başkan Deveci’den üyelerimize yönelik telkinlere son vermesini istiyoruz” diye konuştu.

adminadmin