Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-07-2020 13:23   Güncelleme : 27-07-2020 13:43

Atakum Belediyesi Kamu Zararına Göz Yumuyor

Atakum Belediyesi’ne ait Canlı Hayvan Pazarı işletmesinin, Belediye yandaşları tarafından işgal edildiği ve bu işgale Atakum Belediyesi’nin göz yumduğu iddia edildi.

Atakum Belediyesi Kamu Zararına Göz Yumuyor

Atakum Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan İncesu Mahallesindeki Canlı Hayvan Pazarı işletmesi, BÇ ile FÇ tarafından Kasım 2019 tarihinden bu güne işgal edildiği ve Atakum Belediyesi’nin de bu işgale bilerek göz yumduğu iddia edildi.

 

Atakum Belediyesi ile yandaş ilişkisi olduğu iddia edilen BÇ ile FÇ Atakum Belediyesine ait olan işletmeyi işgal ettikleri kamu malına çöktükleri ticari faaliyetlerine kanun tanımaz şekilde devam ettirdikleri, usulsüz ve kanunsuz olarak kullanılan işletme için herhangi bir kira kontratının olmadığı, herhangi bir bedel tahsil edilmediği, Atakum Belediyesi tarafından 23/07/2020 tarihli yazısı ile kabul ve teyit ediliyor.

Diğer yandan bu işletmenin kısmi kiracısı olan diğer firmalar belediyeye aylık 7.750 TL kira ve elektrik ve su abonelikleri de bu firmalara aittir.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile yandaş ilişkisi olduğu iddia edilen işgalcilerin herhangi bir bedel ödemeden ve herhangi bir sözleşme düzenlenmeden 8 aydır peşkeş çeken Atakum Belediye başkanı Deveci’nin konuyla alakalı herhangi bir açıklamasının olup olmayacağı merak ediliyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN