Güncel
Giriş Tarihi : 17-09-2015 02:30   Güncelleme : 17-09-2015 02:30

Atıf-Der'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'ye tepki

ÇORUM (AA) - İskilip Atıf Derneği (Atıf-Der) Başkanı Mustafa Lek, Osmanlı'nın son döneminde yaşamış İslam alimlerine ve İskilipli Atıf Hoca'ya hakaret ve küfür ettiği öne sürülen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün en kısa sürede özür dilemesi gerektiğini ifade etti

Atıf-Der'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'ye tepki

ÇORUM (AA) - İskilip Atıf Derneği (Atıf-Der) Başkanı Mustafa Lek, Osmanlı'nın son döneminde yaşamış İslam alimlerine ve İskilipli Atıf Hoca'ya hakaret ve küfür ettiği öne sürülen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün en kısa sürede özür dilemesi gerektiğini ifade etti.  

Lek, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin kardeşliğe, saygıya, tevazu ve hoşgörüye en çok ihtiyaç duyduğu zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Türk milletinin bu tarz süreçlerden ilk kez geçmediğinin altını çizen Lek, "Ne zaman ki ülkemiz kendi ayakları üstünde durmaya başlasa, İslam'ın hakkaniyet ve adalet sancağını kaldırıp da sömürgeci emperyalistlere 'dünya beşten büyüktür' dediyse, birileri ülkemizi içten karıştıracak hamlelere başlamaktadırlar. Ülkemizde yaşayan sözde milliyetçi ve vatanperver ama işleri güçleri kardeşlik ve huzuru bozmak olan işbirlikçilerin eliyle hamlelerini bir bir yürütmekteler" ifadelerini kullandı.

Lek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu günler bizim kardeşliğe ve saygıya en çok ihtiyaç duyduğumuz ve birbirimize sarılıp kol kanat gererek acıları paylaşmamız gereken günler iken, maalesef bir kısım istismarcılar ve Kemalist zihniyet, acılarımızdan kendilerine pay çıkarmak ve ortalığı daha da karıştırmak adına, durduk yere değerlerimize, sevdiklerimize saldırmaya ve onlara hakaret etmeye devam etmektedirler. Son olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan bir zat çıkıp, sözde teröre lanet mitinginde İskilipli Atıf Hocamız ve Osmanlı’nın son dönemlerinde yaşamış İslam alimlerine dil uzatmaya, hakaret etmeye kalkışmıştır. Biz doğruları da, tarihi de, gerçekleri de söylevleri kahpece olanlardan öğrenecek değiliz. Ey Osmanlı aşkı ve rüyası ile yanan, tutuşan gerçek ülkücü ve MHP'li kardeşlerim, Atıf Hocamızın torunları; sizin seçtiğiniz, sizin davanızı güttüğünü sandığınız ama söylevleri Kemalist ve ulusalcı olan bu zevatı ve bunun gibileri daha ne kadar omuzlarınızda taşıyacaksınız? Reis dediklerinizin dedelerinize küfretmesi onurunuzu zedelemiyor mu hiç?"

Lek, dernek olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'yü en kısa sürede İskilipli Atıf Hoca'dan ve İskilip halkından özür dilemeye çağırdıklarını kaydetti.

adminadmin