Türkiye
Giriş Tarihi : 27-12-2014 14:30   Güncelleme : 27-12-2014 14:30

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 4 YAŞINDA

Trabzon’da 4 yıl önce kurulan Doğu Karadeniz’in ilk Vakıf Üniversitesi Avrasya Üniversitesi 4

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 4 YAŞINDA
Trabzon’da 4 yıl önce kurulan Doğu Karadeniz’in ilk Vakıf Üniversitesi Avrasya Üniversitesi 4. yaşını kutluyor.
Kuruluşunun 4. yılı nedeniyle Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi’nde düzenlenen programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.
Etkinlikte Avrasya Üniversitesi’nin 4 yıllık geçmişi anlatılırken, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’a Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz tarafından fahri doktora diploması verildi.
Fahri doktora diplomasını alan Ömer Yıldız, genç yaştan beri kendi emekleriyle bu günlere geldiğini belirterek “Bu doktora tabi benim için maneviyatı yüksek bir onur. Herkesin bilmesini isterim ki ben buralara 14 yaşında çalışmaya başlayarak geldim. Hep kendi emeklerimle geldim. Burada 5 bin kişilik bir aile olduk. Öğrencilerime ise buradan seslenmek istiyorum; Kimse birilerinden bir şey beklemesin. Herkes kendi emeğiyle bir yerlere gelsin. Ayrıca 250 kişiyle başladığımız eğitim hayatında öğrenci sayımız 5 bine ulaştı. Artık bu yüksek teknoloji ve kaliteli eğitimle öğrenci hedefimizi 25 bin” dedi.
Program kapsamında Yüksek okullarda eğitimlerini tamamlayan 8 öğrenciye diplomaları verildi.
adminadmin