Eğitim
Giriş Tarihi : 22-01-2020 12:25   Güncelleme : 22-01-2020 12:25

Ayvacık’ta Öğrencilere Güvenilir Gıda Eğitimi Verildi

Ayvacık Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince “Güvenilir Gıda ve Bilinçli Tüketici” konularında okullarda bir dizi eğitim düzenlendi.

Ayvacık’ta Öğrencilere Güvenilir Gıda Eğitimi Verildi

Geleceğimizin teminatı gençlerimize ve çocuklarımıza gıda güvenilirliği ile ilgili doğru temel bilgileri vermek, doğru davranış modellerini aşılamak ve gelecekte daha bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce; Güvenilir Gıda, Gıda Etiketi Okuma Bilgisi, Denetim Mekanizması, Bilinçli Tüketici ve Alo 174 Gıda Hattı konularında, İlçemiz Döngel ve Yenice Ortaokullarında öğrencilere bilgilendirme yapıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürümüz İbrahim Sağlam şunları söyledi: “Gıda denetimleri ve bu yolla halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşma meselesi titizlikle üzerinde durduğumuz bir konudur. Bu minvalde Bakanlığımız tarafından gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim ve kontroller her geçen gün arttırılarak sürdürülmektedir. Öyle ki 2002 yılında ülke genelinde 1.500 olan denetçi sayısı 6.825’e ve yine 2000’lerin başında yıllık 39 bin’lerde gerçekleşen denetim adedi de 2019 yılı itibarıyla 1.124.918’e çıkarılmıştır. Yine vatandaşlarımızın gıda güvenliği ve kalitesi ile ilgili 7x24 ulaşarak şikâyet ve önerilerini rahatlıkla iletebileceği 174 ALO GIDA hattına toplamda 2 milyondan fazla arama kaydedilmiştir. Bütün bu çaba ve gayretle amacımız; sağlıklı bir toplum, özellikle okul kantinlerine yönelik uygulamalar ve öğrencilere yönelik bu tür eğitimlerle geleceğimizin teminatı gençler ve çocuklarımızın iyi beslenmesi üzerinden sağlıklı bir yeni nesildir. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN