Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-07-2019 09:10   Güncelleme : 03-07-2019 09:10

Bafra'da Yaz Oldukça Renkli Geçecek

Bafra Belediyesi, yaz ayları ile özdeşleşen etkinlikler için gün sayıyor. Özellikle Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivalinin beklentilere cevap vermesi için hummalı bir çalışma içerisinde.

Bafra'da Yaz Oldukça Renkli Geçecek

Kapıkayafest ile Doğayı yaşat, sporu yaşa”

Bafra Belediyesinin marka projelerinden biri olan, Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali de yine Temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek.

24-28 Temmuz tarihleri arasında 5 gün sürecek festival, zenginleştirilen içeriği ile katılımcı ve ziyaretçilerin dolu dolu anlar yaşamasını sağlayacak.

2018 Yılında gerçekleştirilen festivalde gözlemlenen eksiklikler ve yapılan geniş katılımlı anket sonucu, içeriği zenginleştirilen festivale bu yıl katılım daha da artması bekleniyor.

Bafra’nın eşsiz doğal güzelliklerini gözler önüne serecek olan Kapıkayfest; 5 gün boyunca dağ bisikleti, Trekking, Yamaç Paraşütü, Slakcline, Foto safari, Off road, Dağ kros ve Kaya tırmanışı ve daha birçok etkinlik yer alacak, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgesinden katılımcılarla kaynaşmanın mutluluğunu yaşanacak.

Yaz Spor Okulları:

Okulların tatile girmesi ile birlikte çocuklarımızın boş vakitlerini geçirmesi, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması sporla sağlıklı yaşam edinmesi için Bafra Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen Yaz Spor Okullarının açılış Başkan Hamit Kılıç tarafından Haziran ayı sonunda yapılmıştı.

Eylül ayına kadar sürecek Yaz Spor Okullarında 6 branşta 250 çocuk yer alıyor.

Kavun Karpuz Festivali ve Sünnet Şöleni Ağustos’ta

Bafra Belediyesi tarafından 6 yıl aranın ardından 2018 yılında yeniden hayata geçirilen organize Kavun Karpuz festivali bu yıl Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

İlçenin iki önemli kavun ve karpuzun marka değerini yükseltmek amacıyla yapılan Kavun Karpuz festivaline yine yoğun katılımın gerçekleşmesi bekleniyor.

Bafra Belediyesi öncülüğünde yapılacak Kavun Karpuz Festivalini, Bafra Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası, Bafra Ziraat Odası ve Bafra Sebze Üreticileri Birliği de destekleyerek, İlçeye özgü imece kültürü yeniden vücut bulmuş oluyor.

16.Geleneksel Sünnet Şöleni

Bafra Belediyesinin geleneksel olarak hayata geçirdiği sünnet şöleni de yine Ağustos ayı içerisinde yapılacak.

Başvurularının Temmuz ayı içerisinde tamamlandığı sünnet şöleninin koordinasyonunu Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü üstlenmiş durumda.

Başkan Kılıç: “Hedefimiz Bafra’mızın marka değerimizi yükseltmek”

Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde gerçekleşecek olan etkinliklerle ilgili bil veren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ” Bafra’mızın dünyaya açılan penceresi olarak değerlendirdiğimiz Uluslararası Doğa Sporları Festivalimizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde sonuçlanması açısından gerekli tüm önlemler tarafımızdan alındı. Tarihsel dokuların, doğanın eşsiz renkleri ile iç içe olduğu İlçemizde, katılımcıların ve ziyaretçilerin beklentilerine cevap verebilmek adına her geçen yıl kendini geliştiren bir çabaya sahibiz.

Bafra’mızın eşsiz manzarası, mavi ile yeşilin huzur veren uyumu ile hep birlikte, Doğayı Yaşatmanın önemini bir kez daha keşfedecek, sporu doya doya yaşayacağız.

Belediyemizle özdeşleşen Kavun Karpuz Festivalimiz ve Sünnet Şölenimiz ise Ağustos ayı içerisinde gerçekleşecek.” Dedi. 

adminadmin