Siyaset
Giriş Tarihi : 13-04-2015 14:00   Güncelleme : 13-04-2015 14:00

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'da

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye çok daha güçlü, çok daha iyi bir ülke olarak bundan sonraki süreçte yoluna devam etmenin temellerini inşallah yeni anayasasıyla seçim yasasıyla ve diğer antidemokratik yasaların tamamının temizlenmesiyle önümüzdeki parlamento döneminde gerçekleştirecektir" dedi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'da

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye çok daha güçlü, çok daha iyi bir ülke olarak bundan sonraki süreçte yoluna devam etmenin temellerini inşallah yeni anayasasıyla seçim yasasıyla ve diğer antidemokratik yasaların tamamının temizlenmesiyle önümüzdeki parlamento döneminde gerçekleştirecektir" dedi.

 Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'nun Ünye ilçesine gelen Kurtulmuş, kendisini karşılayanları selamlayarak uzun bir araç konvoyu eşliğinde ilçeye giriş yaptı.

Ünye Belediyesini ziyaret eden Kurtulmuş, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar tarafından karşılandı. Ziyarette Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu Milletvekili adayları Oktay Çanak, İhsan Şener, Ayşe Nilgün Tomakin ve Şakir Çoban hazır bulundu.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada,  genel seçimler için Ordu seçim kampanyasını bugün fiilen başlatmış olduklarını söyledi.

Ünye, Fatsa ve Altınordu ilçelerinde bazı programlara katılacağını anlatan Kurtulmuş, Ordu'dan milletvekili adayı olmaktan dolayı büyük bir kıvanç duyduğunu ifade etti.

"Burada hemşehrilerimize hizmet etmek, hemşehrilerimizle beraber yeni Türkiye'nin inşası sürecinde katkıda bulunmak bizim için onurdur" diyen Kurtulmuş, "İnşallah bu seçim kampanyasında güle oynaya burada güzel bir kampanya gerçekleştireceğiz. 5'te 5 yaparak Ordu, beraber 30 Mart seçimlerinde, 10 Ağustos seçimlerinde yapmış olduğu, göstermiş olduğu büyük başarıyı bir kere daha tekrarlayacaktır diye ümit ediyor ve bu gayretle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

- "Anayasayı yapacak çoğunluğu talep ediyoruz"

Kurtulmuş, gelecek dönemdeki parlamentonun temel vazifesinin, yeni Türkiye'nin inşa sürecini tamamlamak olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Parlamentoda bunun olacağını hep beraber göreceğiz, hep birlikte yaşayacağımızı ümit ediyoruz. Türkiye'de şimdiye kadar yapılmış olan reformlarının kalan kısmı tamamlanacak. Türkiye bu anlamda kalıcı bir şekilde millet egemenliğinin kökleştiği, yerleştiği ileri bir demokrasi olacak. Türkiye çok daha güçlü, çok daha iyi bir ülke olarak bundan sonraki süreçte yoluna devam etmenin temellerini inşallah yeni anayasasıyla seçim yasasıyla ve diğer antidemokratik yasaların tamamının temizlenmesiyle önümüzdeki parlamento döneminde gerçekleştirecektir."

Ordulu hemşehrilerinden destek beklediklerini anlatan Kurtulmuş, "Bu, sadece milletvekili seçilmek meselesi değil, yeni Türkiye'nin inşasının tamamlanması meselesidir. Bir daha bundan sonra Türkiye'de hiçbir hal ve şart altında demokrasinin kesintiye uğramayacağı, millet iradesinin itibarsızlaştırılmayacağı yeni bir dönemin inşası için anayasayı yapacak çoğunluğu milletimizden talep ediyoruz" diye konuştu.

Güncelleme (13 Nisan 2015, 16:00):

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski Türkiye istikametinde yürümek isteyenlerin, farklı senaryolar içinde olacağını belirterek, "Allah muhafaza bildiğiniz eski yöntemlerle ülkeyi karıştırmak isteyenler de olacak. Ne yaparsa yapsınlar, bu millet kararını vermiştir, bir daha eski Türkiye'ye geri dönmeyecektir" dedi.

Ünye'deki ziyaretinin ardından Fatsa'ya geçen Kurtulmuş, ilçedeki bir çay ocağında vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

İlçedeki esnaflarla selamlaştıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara seslenen Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerde "destan yazan" Ordu'da, Fatsa ilçesinin de önemli  katkı sağladığını söyledi.

Kurtulmuş, şimdi de milletvekilliği seçimlerine girildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"30 Mart seçimleri öncesinde bu milletin yolunu kesmek için nice kumpaslar kuruldu, nice ihanetler yapıldı, bunu hep beraber gördük. Bu memlekette maalesef taş taş üstüne koymayanlar, bu memlekete hiçbir hizmeti olmayanlar, milletin önünü kesmek için bir araya geldi, ittifaklar kurdu ama 30 Mart seçimlerinde o ittifakları sandıkta siz bozdunuz, Türkiye'nin halkı bozdu, aziz milletimiz bozdu. 30 Mart geride kaldı, kumpasların sahipleri milletin önünü kesmek isteyenler, elleri, avuçları boş kenarda bakakaldılar. Millet size 'güle güle' dedi, 'biz yeni Türkiye istikametinde yürüyeceğiz' dedi."

Yerel seçimlerin ardından 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığını anımsatan Kurtulmuş, daha önceki seçimlerde cumhurbaşkanlarının kapalı kapılar ardında seçildiğini ancak milletin meydanlara çıkarak 10 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı seçilmiş ilk cumhurbaşkanı yaptığını söyledi.

- "Ne yaparsa yapsınlar, bu millet kararını vermiştir"

Kurtulmuş, üçüncü ve son virajın önünde olduklarını anlatarak, "Şimdi yine eski Türkiye istikametinde yürümek isteyenler, 50 bin tane farklı senaryoların içinde olacak. Türkiye'de nice provokasyonlarla bu milletin önü kesilmeye çalışılacak. Türkiye'de belki, Allah muhafaza bildiğiniz eski yöntemlerle ülkeyi karıştırmak isteyenler de olacak. Ne yaparsa yapsınlar, bu millet kararını vermiştir, bir daha eski Türkiye'ye geri dönmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, 7 Haziran milletvekilliği seçiminde Orduluların aynı kararlılığı ortaya koyacağına inandığını kaydetti.

Ordu'dan ilk defa milletvekilliği seçimine katıldığına vurgu yapan Kurtulmuş, daha önce Ordu'nun meseleleri ve sorunları ile yakından ilgilendiğini ifade etti.

"Ordu'da 5'te 5 yapacağız" diyen Kurtulmuş, Orduluların verdiği kararla 8 Haziran'da 5'te 5 alarak mecliste olacaklarını söyledi.

Konuşmanın ardından Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

adminadmin