Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-01-2023 19:22   Güncelleme : 23-01-2023 19:22

Başkan Sandıkçı Yaşanabilir Temiz Bir Gelecek İçin Çalışıyoruz

Canik Belediyesi, ilçede sıfır atık yönetimi ve iklim değişikliğine karşı hayata geçirdiği projelerle doğa ve çevreyi koruyor.

Başkan Sandıkçı Yaşanabilir Temiz Bir Gelecek İçin Çalışıyoruz

Canik Belediyesi, ilçede başlattığı sıfır atık seferberliği ve iklim değişikliğine karşı gerçekleştirdiği çalışmalarla doğa ve çevrenin korunmasında öncülük ederken, bu konularda ilçede düzenlediği etkinlikler ve eğitimlerle doğa ve çevre bilinci edinen, yaşadığı dünyaya saygılı nesiller yetiştiriyor. Ödüllü Sıfır Atık Köyü, Çöp Aktarma İstasyonu ve Canik Atık Getirme Merkezi gibi pek çok örnek projeyi ilçeye kazandıran Canik Belediyesi, ilçe genelinde kurulumunu tamamladığı Mobil Atık Getirme Merkezleriyle geri dönüşüm sürecine ilçe halkını da dâhil ederek, sürdürülebilir geri kazanım yönetimini etkili bir şekilde gerçekleştiriyor.

 

Canik’te Sera Gazı Salınımı Önleniyor

Canik Belediyesi, küresel iklim değişikliğini önlemek, doğa ve çevre bilincinin bireylerde yaygınlaştırmak adına ilçede örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. 2022 yılında ilçede yaklaşık 4 milyon kilograma yakın geri dönüştürülebilir atık toplayan Canik Belediyesi, ilçe genelinde bin 200 kilogram hammadde tasarrufu sağlarken, 430 bin 800 kilogram sera gazı salınımını önledi. Canik Belediyesi, kâğıt ve plastik atıkların geri dönüşümüne yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla 2022 yılında yaklaşık 35 bin 400 adet ağacı kurtarmış oldu.

 

“Yaşanabilir temiz bir gelecek için çalışıyoruz”

Gelecek nesillere yaşanılabilir temiz bir çevre bırakmak adına çalışmaya devam ettiklerini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde iklim değişikliğini önlemek adına çalışmalar gerçekleştirirken, sıfır atık yönetimini sağlayarak geri dönüştürülebilir atıkların yeniden kazanılmasını sağlıyoruz. Ayrıca ilçemizde çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza sıfır atık ve iklim değişikliğine yönelik bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde devam eden Sıfır Atık Projeleri çerçevesinde ödül aldığımız Sıfır Atık Köyümüzde gençlerimize ve çocuklarımıza sıfır atık ve geri dönüşüm konularında alanında uzman eğitmenler eşliğinde eğitim vermeye devam ediyoruz. Canik Belediyesi olarak sürdürülebilir çevre anlayışımızla gerçekleştirdiğimiz bilinçlendirme çalışmalarımız ve sıfır atık yönetimimizle yaşanabilir temiz bir gelecek için çalışıyoruz” dedi. Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik Belediyesi olarak düzenledikleri Çocuk Gözünden Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Resim Yarışması’nda çocukların daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için hayallerini kâğıda aktardığı resimlerin belediyenin temizlik araçlarında sergilenmeye devam ettiğini belirtti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN