Güncel
Giriş Tarihi : 29-09-2020 11:26   Güncelleme : 29-09-2020 11:26

Bayındır Memur-Sen Samsun Şube Başkanı İsa Çolak Haksızlığa Uğrayan Arkadaşlarımızın Mağduriyetleri Giderilmelidir!

Bayındır Memur-Sen Samsun Şube Başkanı İsa Çolak, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde Covid 19 sureci ile başlayan ve sonrasında da devam eden personele karşı yapılan haksızlıklar her gecen gün daha da ağırlaştırılmış şekilde devam etttiğini kaydetti. Çolak, “Daha öncesinde yapılan yanlışlıklar ve baskılara karşı durup, bunların önüne geçmeye çalışsak da her geçen gün yapılan kasıtlı hatalar ve usulsüzlükler katlanarak artmaktadır” diyerek şöyle devam etti;

Bayındır Memur-Sen Samsun Şube Başkanı İsa Çolak Haksızlığa Uğrayan Arkadaşlarımızın Mağduriyetleri Giderilmelidir!

“Son olarak,  İl Müdürü ve bazı şube müdürleri tarafından yapılan sözde inceleme raporunda isnat edilen suçlamalara karşı,  Valiliğimizce yapılan inceleme neticesinde, söz konusu olayların suç teşkil etmediğini, hiç bir şekilde kamu zararının olmadığı belirtilerek soruşturma izni dahi verilmemiştir.

 

Valilikçe verilen kararda, İl Müdürünün yetkisinde olan konulardan, mesul olduğu islerden dahi habersiz olduğunu bildirmesine rağmen, verilen karardan memnun olmayıp İl Müdürü, yargılama mercii gibi hareket edip personel hakkında hüküm vermeye çalışmaktadır. Yapılan tüm işlemler hakkında kendisi yazılı olarak emir vermiş olduğu halde, bu süreçte vermiş olduğu yazılı emirleri dahi inkâr etmiştir.

 

Samsun Valiliği tarafından yapılan inceleme ve çıkan soruşturma kararlarına rağmen  açık ve hata arar gibi personel arkadaşlarımızdan savunma talep etmiştir.

Bu usulsüz disiplin soruşturmasının, objektif bir şekilde bakıldığında tutulur yanı bulunmamaktadır. Ayrıca yetkisiz bir işlem tesis etmektedir.

        

Amacımız yalnızca haksızlığa uğrayan arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini sağlamaktır. Bayındır Memur-Sen olarak dik ve karşı duracağımızı bildiririm.

 

Zor şartlarda, tüm gayret ve özverileri ile çalışan Arama ve Kurtarma personellerinin, yapılan baskı, hakaret ve yıldırma politikaları ile psikolojik olarak yıpratılmasına, buna bağlı olarak, müdahale hizmetlerinde yaşanabilecek bir aksaklığın sorumluluğunun farkında olarak bu süreçte sendika olarak attığımız her adımın arkasında olup, haklı mücadelemize her şartta devam edeceğimizi bildirmekten onur duyarız.

Recep YAZGANRecep YAZGAN