Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 30-07-2020 12:41   Güncelleme : 30-07-2020 12:41

Bayram Gelmiş Neyime…

Bayram Gelmiş Neyime…

Bayram; sevinç, mutluluk, paylaşmak ve dargınların barışması anlamında klişe bir ifade olarak söylenegelmiştir. Günümüzde ise ortaya çıkan kutuplaşma ile maalesef bayramlar bile ortak payda da buluşmamıza yeterli olmuyor.

Ayasofya’nın açılması sonrasında ortaya çıkan tartışmalara bakılırsa bu kutuplaşmanın sona ermesi de olası gözükmüyor. Diyanet işleri başkanının güya Atatürk’e lanet okuduğunu hem de bunu hutbeden yaptığını söylemek çok zorlama bir açıklamadır. Milletin açılışa göstermiş olduğu teveccühe kılıf uydurarak meseleyi itibarsızlaştırma çabaları siyaseten çok ucuz hareketlerdir. Bu şekilde muhalefetle bu asil milletin gönlüne girmeniz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada mümkün olmayacaktır.  Bu çamur siyasetinin miadı dolmuştur bu anlayış gerginlikten başka bir işe yaramayacaktır. Bunun kendileri de farkında fakat kabı içinde ki ne ise, ister istemez dışa da o sızmaktadır. Bunu önlemeleri mümkün değildir.

Bu millet geçmişi çabuk unutur, fakat hor görülen feraseti ile samimiyeti çok güzel anlamaktadır. Çok fazla tepki gösterip, renk vermeden olayları arka planda takip ederek günü geldiğinde benliğini ortaya koyarak eğriyi doğrudan ayırt edecek kapasiteye her zaman sahiptir. Dini değerlerine, geçmişine, ecdadına yapılan hakaretleri sineye çekmiş gibi görünse de söz kendisine geldiğinde gerekli cevabı çok net şekilde ortaya koymuştur ve de koyacaktır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN