Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-10-2016 10:03   Güncelleme : 25-10-2016 10:03

BBP Eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karabacak Serbest Bırakıldı!

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkan Yardımcısı mali müşavir Mehmet Karabacak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BBP Eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karabacak Serbest Bırakıldı!

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkan Yardımcısı mali müşavir Mehmet Karabacak, Canik Başarı Üniversitesi vakıflarına yapılan FETÖ/ PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı.

Samsun’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ operasyonu kapsamında Samsun'da 40 adrese 125 polisle eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan BBP eski Genel Başkan Yardımcısı, Mali Müşavir Mehmet Karabacak sağlık sebeplerinden dolayı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yapılan operasyonda Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) devredilen eski Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ile birlikte avukat Ü.Ö., doktor M.N.İ., diş hekimi T.K. ve iş adamları A.K., A.Z.B., İ.K., R.A., A.T., M.A.Ö., G.A., K.S., F.V., N.Y. ve Y.Ş.G. ile emekli öğretmen N.A., "terör örgütüne üye olmak, örgütü finans sağlamak ve örgüte eleman kazandırmak" suçlarından gözaltına alınmışlardı.

Karabacak’ın göz altısı sırasında verdiği ifadede Samsun Canik Başarı Üniversitesi’ne Bank Asya üzerinden yardım yapan Samsunlu siyasetçilerin biliniyor olmasına rağmen serbest olarak herhangi bir takibata uğramamalarını eleştirerek mütevelli heyetinin, öğretim görevlilerinin ve idari personelinin tutuklanmasına itiraz ettiği öğrenildi.

adminadmin