Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-05-2023 16:27   Güncelleme : 23-05-2023 16:27

Bem Bir Sen Samsun’un 18.’Ci Yetki Gururu

1994 yılından yerel yönetim çalışanlarının mali ve özlük haklarını geliştirmek, özgürlük alanlarını genişletmek amacıyla kurulan ve kurulduğu günden bu güne kadar her geçen gün gücüne güç katan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Samsun’da 18.’ci kez yerel yönetim hizmet kolunda yetkili sendika oldu.

Bem Bir Sen Samsun’un 18.’Ci Yetki Gururu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünde düzenlenen yetki tespit toplantısında Samsun’da yerel yönetim hizmet kolunda görevli 2040 sendikalı kamu personelinin 1212’sinin üye olduğu Bem Bir Sen’in 18.’ci kez yerel yönetim hizmet kolunda yetkili sendika olduğu tespit edildi.

Öte yandan sendikal ve üye kazanım çalışmalarına aralıksız devam eden Bem-Bir-Sen Samsun Şubesi Samsun Büyükşehir Belediyesinde 5 yeni belediye çalışanını üye olarak bünyesine kattı.

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli sendikaya yeni üye olan 5 memur ile Bem-Bir-Sen Samsun Şubesi Samsun Büyükşehir Belediyesi Baş Temsilcimiz ve İnsan Kaynakları Eğitim müdürü Olgun Güneş ile birlikte ziyaret ederek  yeni görevlerinde başarılar diledi.

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli yapmış olduğu açıklamada 18.’ci kez Samsunda yerel yönetim hizmet kolunda yetkilisendika olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek; “ Düzenlenen yetki tespit toplantısı sonucunda Yerel Yönetim çalışanlarımızın teveccühü, teşkilatımızın azmi ve çalışkanlığı, Üyelerimizin ilkeli ve kararlı duruşu tutanaklara yansıdı. Bem-Bir-Sen’in insan odaklı sendikacılığı yaklaşımından taviz vermeyen Bem-Bir-Sen 18.ıncı defa Yerel Yönetim Hizmet Kolunun Genel Yetkili sendikası oldu. Yerel Yönetim çalışanlarının haklarını savunan, hukukunu koruyan, yerel yönetimlerde politikalarının belirlenmesinde aktif rol oynayan, her türlü zulüm, haksızlık, baskı ve zorbalığa karşı mücadele eden, mazlumdan ve adaletten yana tavır koyan, ilkeli duruş kararlı yürüyüşümüzle Üyelerimizden aldığımız destek, hem gücümüzün hem de sorumluluğumuzun büyüklüğünün göstergesi oldu.”dedi.

 

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli; “ Bem-Bir-Sen bir sevda ve bir davadır.” Diyerek yaşanan gururun tüm Bem Bir Sen ailesine ait olduğunu ifade ederek; “Emeğin ve ekmeğin onurlu mücadelesinde katkısı olan, zorlu süreçlerden geçerek geldiğimiz bu günlerde başta gücümüze güç katan Memur Sen Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın ve Genel Başkanımız Sayın Levent Uslu başta olmak üzere tüm teşkilatımıza ve üyelerimize teşekkür ederim. Büyük Bem-Bir-Sen ailemize hayırlı olsun.” Dedi.

 

Gayretli 7. Toplu sözleşme döneminde de aldıkları sorumluluğu yerine getirmek için mücadele edeceklerini belirterek; “Üyelerimizin haklarını korumak ve yeni kazanımlar elde etmek için onurlu duruşumuz ve dik duruşumuz ile mücadelemize devam edeceğiz.”dedi.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN