Ekonomi
Giriş Tarihi : 09-04-2015 18:00   Güncelleme : 09-04-2015 18:00

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 1. Bölge İlleri Toplantısı

KARABÜK (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 1

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 1. Bölge İlleri Toplantısı

KARABÜK (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 1. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Karabük Üniversitesinde (KBÜ) başladı.

Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Müzakereleri ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Alparslan Öğüt, bakanlıkla ilgili konuların istişare edilmesi için toplantıların düzenlendiğini söyledi.

Toplantıda önemli konuların görüşüleceğini ifade eden Öğüt, "Hep birlikte ülkemiz için neler yapabileceğimizi konuşmak önemli. Burada amacımız ortak bir dil yakalamak. Hükümetimiz ülkemizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı için büyük hedefler ortaya koydu. Milli gelirin bu yılda 2 trilyon dolara ulaşması, kişi başı gelirin 25 bin dolar olması, ihracatımızın 500 milyar dolara yükselmesi, işsizlik oranının yüzde 5'e düşmesi, enflasyon ve faiz oranlarının tek haneli rakamlarda sabitlenmesi hedeflenmektedir" diye konuştu. 

Bu hedeflere ulaşılması için tüm kamu kuruluşlarına ve özel sektöre önemli görevler düştüğünü vurgulayan Öğüt, şunları kaydetti:

"Kalkınmanın en önemli unsurları Bakanlığımızın görev alanları içerisinde bulunmaktadır. Bilim, teknoloji yenilik ve girişimi ilerlemenin en önemli kavramlarıdır. Bütün bunların uygulama alanı ise sanayi, tarım ve hizmetler sektörüdür. Bakanlığımız, çalışmalarıyla sanayi, tarım ve hizmetler sektörünün önünü açabilecek araçlara sahiptir. Teknoloji ve yenilik politikamızın esasları var. Yenilikçi ve toplumsal bir kültür oluşturulması, yaratıcı ve analitik düşünceyi teşvik eden bir eğitim sistemi kurmak, öncü beyinler yetiştirmek, kavrayan, analiz eden ve uygulamaları aktaran dinamik bireyler oluşturmak, katma değeri yüksek ürünlerin üretimini yapmak, yenilik ekosistemini geliştirmek, Ar-Ge harcamalarını artırarak, daha ekonomik bir alt yapı kurmak, kamu, sanayi ve üniversite iş birliğini geliştirmek, özel sektörün bilimsel araştırma yaparak girişimci yapısını desteklemek, gelişmiş ülkelerden sadece teknoloji transferi değil, aynı zamanda bilgi akışını sağlamak gibi hedeflerimiz var. Bunlara farklı unsurlar da eklenebilir. Önemli olan artık atılım yapma zamanın geldiğidir. Ülkemizin üstüne düşen tarihi rolleri oynayabilmesi için bilim ve sanayi atılımları önemle yapılmalıdır. Yeni şeyler yapalım. Yeniliklere açık olalım. Girişimciliğin önünü açalım. 2023 yılında ülkemizi hedeflenenden çok daha ileriye götürelim."

Toplantıya Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Ankara, Bolu, Aksaray, Çankırı, Karabük, Yozgat, Kırşehir, Sivas ve Eskişehir'den ilgililer katıldı.

 İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, yarın Safranbolu'da yapılacak toplantı ile sona erecek.

adminadmin