Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 25-09-2018 10:28   Güncelleme : 25-09-2018 10:28

Biz bu lige fazlayız!

Biz bu lige fazlayız! tıpkı Gençlerbirliği’nin 1. Lige fazla olduğu gibi. Ama Gençlerbirliği altıda altı yapıp bunu gösterirken aynı konumda olması gereken Samsunspor maalesef bunu gösterememiştir.

Biz bu lige fazlayız!

Bazıları kadroyu yetersiz bulabilir ama bize göre bu kadro bu ligin üzerinde bir kadrodur.

 Hatta bu kadro ile 5 tane orta kalite yabancıyla seneye 1. Ligde bile şampiyonluğa oynayabiliriz.

 Bize göre bu kadro yeterlidir sadece hak edene forma verilecek, rakip iyi analiz edilecek ve oyun taktiği iyi belirlenecek, bunu da hoca yapacaktır sanırım.

İnşallah Eyüpspor galibiyeti silkiniş ve kendimize gelişin başlangıcı olacaktır. Ama işi sıkı tutmalıyız Türk futbolunun handikabı da bu işte. Bu handikap her takım için geçerli, hangi takım olursa olsun önemli bir galibiyet alan takım kendisinden geçiyor. Geçen sezon Geçlerbirliği Galatasaray’ı yendiğinde bu takım böyle oynarsa küme düşmez demiştik ama öyle oynayamadı küme düştü.

İki hafta önce Trabzonspor Galatasaray’ı tabiri caizse dağıttı, Trabzonspor’un önünde kimse duramaz dedik, Trabzonspor iki haftadır ortalıkta yok. Galatasaray şampiyonlar ligi birinci torbadan gelen Rus takımını sahadan sildi ve farklı kazandı oda Akhisar’da dağıldı. Görülüyor ki futbolumuzda istikrar yok. 

Bizde Eyüpspor’u yendik Ankarademir’i de rahat yeneriz diye bir düşünceye kapılırsak yine hüsran yaşayabiliriz. Onun için şimdiden uyarıyoruz her maç ayrı oynanır dikkatli olun diye.

Yıllardır kupalarda çok alt seviye takımlara elenerek üzülmüştük nice alt lig takımları süperligin popüler takımlarıyla maç oynarken biz onları imrenerek izliyorduk. İnşallah bu yıl liglerimizin önemli takımlarıyla bizi heyecanlandıracak maçlar oynarız. Sayın başkanım lütfen bu talebimizi dikkate alınız. Kadromuz yeterli iki kulvarda da olabiliriz hem yedek oyuncuların maç eksikliğini de gideren kupada gidebildiğimiz yere kadar gidelim. Önceki sezonlarda kupaya bakışımız şöyleydi “ büyük takımların karşısına çıkarsak bizi dağıtırlar Samsunspor rezil! olur” bundan dolayı erkenden eleniyorlardı.

Oysa bizi asıl inciten bir alt lig takımının gelip bizi Samsun’da yenip elemesiydi, bu yıl umarız böyle olmaz gidebildiğimiz yere kadar gideriz.

Samsunspor yönetiminin bir karar aldığını medyadan öğrenmiş ve mutlu olmuştuk. Oda şu idi oyuncuların hakemi aldatmaya yönelik hareketleri cezalandırılacaktı. Yani oyuncular gayri ahlaki davranmayacaklar ve aslanlar gibi sahaya çıkıp maçlarını oynayacaklardı.  

Yani Atatürk’ün biz sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severiz uyarısını ilke kabul etmiştik.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

adminadmin