Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 30-10-2020 08:29   Güncelleme : 30-10-2020 08:29

Bürokratik Eziyetin Müdür Tipleri

Bürokratik Eziyetin Müdür Tipleri

Aramızdan çıkıp, müdür olan arkadaşlarımızı renklendirdim. Yani müdür tiplerini yazıyorum. Bir zamanlar aramızda olan bu insanlar, nasıl oluyor da çeşit çeşit hale geliyorlar? Yani renklendirme nasıl oluyor? Bir başka deyişle bozulma. Yazdıklarımı görünce, bana hak vereceksiniz.

Arkadaşınız da olan bu tiplerin evrildikleri hali görünce, bürokrat olma arzunuzun azalacağını düşünüyorum. Aslında bir koltuk yolculuğu olan hadise, eksik tiplerin elinde vahim bir serüvene dönüşüyor. Mesele budur. Kibir, desise, septik kafa, ezme fikri, eziklik, nepotizm bu insanları tanınmaz hale getiriyor.

Şimdi de müdür çeşitlerimize bakalım.

Birinci müdür tipimiz, sıradan bir amiri işaret eder.

Bunlar atanmış müdür tipidir. Hiç risk almazlar. Bürokrasinin sevdiği tipler bunlardır. Görevimi yapar, maaşımı alırım havasındadırlar. Yıllarca çalışabilirler. Mahkemeyle gidip, el öperek gelenleri çoktur.Hiç bir iş yapmadıkları halde, bolca ödül ve sertifika da alırlar.Amirlerin ve düzenin sevdiği tiplerdir. Hiçbir düşmanları yoktur, çünkü yaralı parmağa dokunmazlar.Her devrin adamıdırlar. Salla başı al maaşı tipleri bunlardır. Müdür doğar, müdür olarak ölebilirler.Sistemik sıkıntıları olmayan, herkesin adamıdırlar. Sonuçta müdürlüklerini de yapmıştırlar! En çok bulunan tiplerdir. Birbirlerine de çok benzerler. Sıradan oldukları için, pek vasıfları da yoktur.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN