Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-03-2023 11:44   Güncelleme : 24-03-2023 11:44

Büyükşehirden Ihtiyaç Sahiplerine Ramazan Yardımı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı sebebiyle ihtiyaç sahipleri için gıda yardımı yapıyor.

Büyükşehirden Ihtiyaç Sahiplerine Ramazan Yardımı

17 ilçede toplam 25 bin aileye ulaştırılacak yardımlar ekipler tarafından vatandaşlara teslim ediliyor. Her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Toplum olarak birlik ve beraberliğimiz güçlendiği bu mübarek ayda, sosyal desteklerimizi de artırarak sürdüreceğiz” dedi. 


Sosyal belediyecilikte insana dokunan hizmetlerine devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal inceleme ekiplerinin ev ziyaretleriyle tespit ettiği aileleri Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında da yalnız bırakmıyor. Hayırseverlerin de destek verdiği çalışmayla toplam 25 bin gıda kolisini özenle hazırlayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yardımların hızla ulaştırılması için 55 kişilik ekip oluşturdu.

YARDIM KOLİLERİ ADRESLERE ULAŞTIRILIYOR

14 Mart’ta başlayan yardım kolisi dağıtımlarını sürdüren ekipler, her sabah eski Makro AVM’deki Ramazan Ayı Gıda Yardımları Koordinasyon Merkezi’nde gıda kolilerini 15 araca yüklüyor. Ardından da vakit kaybetmeden adreslerine teslim edilmek üzere yola çıkıyor. Tüm ilçelerde belirlenen adreslere ulaşan ekipler, kolileri ihtiyaç sahiplerine elden teslim ediyor.

‘GEÇEN SENEYE GÖRE SAYI ARTTI’

Yardım dağıtım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş, “Geçen yıl Ramazan ayı nedeniyle 20 bin ihtiyaç sahibi ailemize yardım paketi göndermiştik. Bu sene ise Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde mağdur olup şehrimizde misafir ettiğimiz afetzede vatandaşlarımızı da gözeterek destekte bulunacağımız aile sayısını 25 bine çıkardık. Ekiplerimiz dağıtım faaliyetlerine hızlı bir şekilde devam ediyor. Çözüm merkezimize başvuru yapacak hayırseverlerimizin yardımlarını da yine sahiplerine ulaştıracağız” diye konuştu. 


‘İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ’

Her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise “Ramazan ayı, insanlar arasında toplumsal dengenin sağlandığı müstesna zamanlardır. Karşılıklı hoşgörünün, güvenin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın olduğu yerde huzur vardır, barış vardır. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak yılın her ayında her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındayız. Bu yıl depremzede kardeşlerimizi de düşünerek desteklerimizi artırdık. Bu vesile ile hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum. Toplum olarak birlik ve beraberliğimiz güçlendiği bu mübarek ayda, sosyal desteklerimizi de artırarak sürdüreceğiz” dedi.
 

Recep YAZGANRecep YAZGAN