Kültür
Giriş Tarihi : 06-04-2015 21:30   Güncelleme : 06-04-2015 21:30

"Çanakkale Ruhu" Karadeniz'e taşındı

ÇORUM (AA) - Çanakkale Savaşı'nın ruhunu anlatmak ve unutturmamak amacıyla düzenlenen "Çanakkale Bir Hilal Uğruna" programı Çorum'da gerçekleştirildi

ÇORUM (AA) - Çanakkale Savaşı'nın ruhunu anlatmak ve unutturmamak amacıyla düzenlenen "Çanakkale Bir Hilal Uğruna" programı Çorum'da gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan ve 81 il için organize edilen program, Çorum'da, Atatürk Spor Salonu'nda şair Serdar Tuncer'in sunumuyla gerçekleştirildi. Okuduğu şiirlerin yanı sıra Çanakkale'de yaşanmış çeşitli hikayeler de anlatan Tuncer, izleyenlere duygulu anlar yaşattı. 

Türk Halk Müziği sanatçısı Cihan Yıldız'ın da  Çanakkale türküleri seslendirdiği programın sonunda katılımcılar, salonun çıkışında kurulan Çanakkale Savaşı Müzesi ve Fotoğraf Sergisini gezdi. 

Programı Vali Ahmet Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, mesleki ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar izledi. 

adminadmin