Güncel
Giriş Tarihi : 30-06-2015 19:00   Güncelleme : 30-06-2015 19:00

Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi Ünye’de

ORDU (AA) - Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılında Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi, Ünye Belediyesi işbirliğiyle Ünye iskelesi önünde vatandaşların ziyaretine açıldı

Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi Ünye’de

ORDU (AA) - Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılında Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi, Ünye Belediyesi işbirliğiyle Ünye iskelesi önünde vatandaşların ziyaretine açıldı.

‘1915-2015 100. Şeref Yılı’ kapsamında müze bu yıl Ünye’de ilk kez ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Müzeyi gezen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ”Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhamet ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde ayrı bir yere sahiptir” dedi.

Çanakkale Savaşı’nın onurlu mücadelesini anlatan, askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği müze vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Müzenin 1 Temmuz 2015 Çarşamba günü akşamına kadar 09.00 - 18.00 saatleri arasındaaçık olacağı bildirildi. 

adminadmin