Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-02-2021 06:33   Güncelleme : 26-02-2021 06:35

Canik Belediyesi’nden Ücretsiz Yeni Tip Ev Projesi

Canik Belediyesi, hem kaçak yapılaşmanın önüne geçmek, hem de ilçenin çarpık kentleşmeden uzak, yöresel dokuya uygun bir şekilde daha güzel yerleşim yerlerinin oluşması için çalışmalarını sürdürüyor.

Canik Belediyesi’nden Ücretsiz Yeni Tip Ev Projesi

2014 yılında köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri için yeni tip proje uygulamasının devam ettiğini belirten belediye yetkilileri, hem kaçak yapılaşmayı önlemek, hem de kent estetiği açısından, arsasına, tarlasına ev yapma düşüncesinde olan vatandaşların Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden ücretsiz yeni tip projeleri temin edebileceklerini belirtti.

Yeni imar affı söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, birikimlerini kaybetmek istemeyenlerin kaçak yapıyı teşvik edenlere itibar etmemeleri konusunda vatandaşları uyardı.

Vatandaşlarımızın arazileri içerisinde 2018 yılından sonra yaptıkları yapılarla ilgili imar barışından yararlanmalarının kanunen mümkün olmadığını vurgulayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının özellikle tarım arazilerinin imara açılmayacağı konusunda kesin talimatları olduğunu, 14.02.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla birlikte kaçak inşaat cezalarının da % 180 artırıldığını belirtti.

Özellikle ev yapma düşüncesiyle arazi satın almayı düşünenlerin Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden aldıkları yerin imarını sorgulatmalarını ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden yapılabilecek yapılarla ilgili bilgi alınması tavsiyesinde bulunan Başkan Sandıkçı, “Vatandaşlarımız bir adım atacakları zaman Belediyemizin ilgili birimlerinden çok kolay bir şekilde bilgi alabilirler. Ayrıca vatandaşlarımızın istifadesine ücretsiz olarak sunduğumuz yeni tip projesi hazırladık. Arsasına, tarlasına ev yapmak isteyen vatandaşlarımız Yapı Kontrol Müdürlüğü’müze gelerek ücretsiz yeni tip projeleri temin edebilirler.” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN