Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-06-2017 09:51   Güncelleme : 30-06-2017 10:08

Canik Çileği Markalaşacak..

Canik'in Gökçepınar Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 17.'si gerçekleştirilecek Canik Çilek Festivali bu yıl da renkli geçecek. Başkan Osman Genç, “Bölgemizde çilek üretiminin yaygınlaştırılması, Canik çileğinin markalaştırılması üzerine çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Canik Çileği Markalaşacak..

Canik ilçesine bağlı Gökçepınar Mahallesi'nde her yıl çevre mahallelerin katılımıyla düzenlenen 17. Geleneksel Çilek Festivali'nde yine dolu dolu etkinlikler yer alacak. Birlik ve beraberliğin sağlanması, vatandaşların kaynaşması amacıyla düzenlenen festivalde bu yıl da çilekler yarışacak, yerel sanatçılar sahne alacak. Bu yıl Canik Belediyesi'nin öncülüğünde 1-2 Temmuz tarihlerinde iki gün gerçekleşecek festivale Mehmet Akyıldız konuk sanatçı olarak katılacak.

FESTİVALE DAVET

Canik Belediyesi olarak kültürel etkinliklere önem verdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Festivaller bizim en önemli gelenek ve göreneklerimizdendir. Bu tür şenlikler insanlar arasındaki birlik ve beraberliği artırmakla birlikte, insanların sosyalleşmesi ve dostluklar kurmasına vesile olmaktadır. Bu nedenle bu tür kültürel etkinliklere büyük destek vermekteyiz. Tüm Samsunlu hemşehrilerimizi 1-2 Temmuz'da Gökçepınar Köyü'nde düzenlenecek ve gün boyu sürecek olan festivalimize davet ediyoruz" dedi.

ÜRETİCİLER DESTEKLENİYOR

Köylüyü, çiftçiyi, hayvan üreticisini birçok farklı alanda destekleyen bir belediye olduklarını ifade eden Başkan Genç, “Bu doğrultuda belediyemiz bünyesinde Kırsal Kalkınma Müdürlüğü kurduk. Bu birimimizle birlikte Canik bölgemizdeki üreticilerin ihtiyaçlarını, sorunlarını tespit ettik. Üreticilerimize hem teknik alanlarda hem de bilgilendirme anlamında önemli destekler sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Çilek Festivali de bu doğrultuda yaptığımız çalışmalardan birisidir. Bölgemizde çilek kalitesi üst düzeydedir ve tüketici tarafından tercih edilen bir ürün olmuştur. Bu doğrultuda bölgemizde çilek üretiminin yaygınlaştırılması, Canik çileğinin markalaştırılması üzerine çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

HEDEF, YENİ BİR MARKA

Çilek Festivalini düzenlemekteki temel amaçlarımızdan birisinin Canik Çileği’nin tanıtımı ve markalaşması olduğuna da vurgu yapan Genç, “Üretimi teşvik etmek, en üst düzeyde ürün almak ve diğer çilek üreticileri ile rekabet eder hale gelmek istiyoruz. Türkiye’de Canik Çileği’ni markalaştırarak ilimizin marka değerlerine bir yenisini katmayı da hedefliyoruz. Temel hedefimiz; Üretimin arttırılması, üreticilerimizin desteklenmesi ve modern dünya ile rekabet edebilmesidir” ifadelerini kullandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN