Genel
Giriş Tarihi : 10-10-2019 10:47   Güncelleme : 10-10-2019 10:47

Çapa’da Deprem Raporu’ndaki Riskli Binalarda Eğitim Devam Ediyor, Öğrenciler acil tahliye istiyor!

İstanbul Tıp Fakültesinin Çapa’daki yerleşkesindeki binaların durumu 2013 yılında yayınlanmış olan bilimsel raporla gözler önüne seriliyor.

Çapa’da Deprem Raporu’ndaki Riskli Binalarda Eğitim Devam Ediyor, Öğrenciler acil tahliye istiyor!

İstanbul Tıp Fakültesi, Türkiye’nin en eski, en köklü, bilimsel anlamda en çok değeri üretmiş, bugüne kadar 40.000 mezun vermiş 1827 yılından bu yana ayakta olan büyük bir kurum.

2013 yılında İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği fakültesinden Rasim Temür ve arkadaşlarının yapmış olduğu çalışmada Çapa yerleşkesinde incelenen 56 binadan 17 binanın “Çok Yüksek Risk”, 33 binanın “Yüksek Risk”, 2 binanın “Orta Risk”, 1 binanın “Düşük Risk” ve 3 binanın “Minimum Risk” seviyesinde olduğu belirlenmişti.

Şu anda kapatılan kütüphane ve yemekhane binaları bu rapora göre “yüksek risk” kapsamındayken halen hastalara hizmet vermekte olan temel bilimler binası “çok yüksek risk kapsamında.

Öğrencileri en çok kaygılandıran konu şu: Bu rapora göre şu anda sağlık ve eğitim hizmetlerinin halen sürdüğü Dahiliye binası, Göz hastalıkları binası, Onkoloji binası, Psikiyatri binası; şu anda hizmete kapatılan binalardan daha riskli olarak saptanmasına rağmen hizmetlerine devam ediyor.

Aynı zamanda hizmete kapatılan binalarla eşit derecede risk taşıyan Monoblok Cerrahi binası, Nöroloji binası, ortopedi binası, Aziz Sancar amfisi hizmet vermeye devam ediyor.

Öğrenciler taşınma, kampüste kalma tartışmalarından iyice bunalmış durumda.

Artık gündemlerinde bu konular değil bu yüksek ve çok yüksek riskli binaların acil tahliye talepleri var.

adminadmin