Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-03-2018 09:59   Güncelleme : 01-03-2018 09:59

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'ndan Ailemle Beraber Camideyiz Faaliyeti

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'nda uygulanmakta olan "Ailemle Beraber Camideyiz" projesi kapsamında okul öğrencileri aileleriyle beraber akşam namazında TOKİ Camii'ndeydiler.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'ndan Ailemle Beraber Camideyiz Faaliyeti

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Servet Zeyrek ve Aydın Fındık'ın koordinesinde "Ailemle Beraber Camideyiz" projesi yürütülmektedir. İlçe kaymakamlığı onayı ile yapılmakta olan ve İlçe Müftülüğünün paydaşlığıyla yürütülen proje, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının başından bu yana devam etmektedir. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının ikinci döneminde uygulanan ve ikindi namazlarında sadece erkek öğrencilerin katılabildiği "Cami Muhafızları" adlı projenin genişletilmiş hali olan "Ailemle Beraber Camideyiz" projesiyle etkinlik akşam namazlarında hem kız hem de erkek öğrencilerin aileleriyle beraber iştirak edebilecekleri bir hale getirilmiştir.

"Ailemle Beraber Camideyiz" projesi kapsamında projede görev yapmak isteyen üç erkek üç kız öğrenci belirlenerek öğrencilerle beraber onların da istek ve fikirleri alınarak proje planı hazırlanmıştır. Proje kapsamında iki haftada bir Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan akşam namazında Çarşamba ilçemizin çeşitli camileri ziyaret edilerek hem camilerin ve bölümlerinin tanınması hem de öğrencilerin aileleriyle etkinliğe katılımları sağlanarak öğrencilerin aileleriyle beraber cemaatle namaz kılma alışkanlıklarının gelişmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında ziyaret edilmesi düşünülen camiler İlçe Müftülüğü ile istişare edilerek planlanmış ve proje planı kaymakamlık onayı ile de uygulanmaya başlamıştır.

Proje kapsamında etkinliğin yapılacağı günü ve yerleri belirten afişler tasarlanmış, afişler hem okul içerisinde panolara asılmak suretiyle ilan edilmiş hem de sosyal medya üzerinden ilanlar yapılmıştır. Ayrıca proje kapsamında görevli öğrenciler etkinlik takviminde camilerin ziyaret edileceği gün sınıfları dolaşarak etkinlikle ilgili hatırlatmalar yapmaktadırlar. Etkilik takvimi ayrıca İlçe Müftülüğü tarafından ziyaret edilecek camilerdeki din görevlileriyle de paylaşılmıştır. Yine hatırlatma amaçlı koordinatör öğretmenler tarafından etkinliğin yapılacağı gün camilerdeki din görevlileri aranmakta ve etkinlik hatırlatılmaktadır.

Camileri ziyaret esnasında tespit edilen camilere yürüme mesafede olan öğrencilerin özellikle gelmesini istediğinden -ki böylece öğrencilerin mahalle camilerindeki din görevlileriyle kaynaşması da hedeflenmektedir- toplu olarak hiç bir öğrenci okul tarafından taşınmamakta ve tüm öğrencilerden aileleriyle beraber kendi imkânlarıyla camiye gelmeleri istenmektedir. Camide cemaatle beraber akşam namazı kılındıktan sonra etkinlik kapsamında din görevlileri camileri ve camiler hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmekte ve öğrencilere küçük hediyeler veya ikramlar sunmaktadırlar.

Proje kapsamında etkinliğe katılan veli ve öğrencilerden olumlu dönütler alınmaktadır. Özellikle kız öğrenciler ve kadın velilerimizin her zaman akşam namazlarında camilerde cemaatle namaz kılma imkânlarının olmayışı ve bu etkinliğin de buna bir fırsat oluşturması projenin onlar için ayrıca bir cazibe unsuruna dönüşmesine de vesile olmakta. Ayrıca okulda görevli personelin de aileleriyle etkinliğe katılımları da etkinliği daha canlı hale getirmiştir. Ailelerin gelirken yanlarında küçük çocuklarını da getirmeleri cami içerisinde çocuk seslerinin yankılanması da ayrıca bir mutluluk kaynağı olmaktadır.

adminadmin