Güncel
Giriş Tarihi : 03-05-2015 11:40   Güncelleme : 03-05-2015 11:40

Cemil Şeboy’a Fahri Başkanlık Beratı

48 Balkan derneği ve üç federasyon, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy’a açık desteklerini açıklayarak ‘Fahri Başkanlık’ beratı verdi

Cemil Şeboy’a Fahri Başkanlık Beratı
48 Balkan derneği ve üç federasyon, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy’a açık desteklerini açıklayarak ‘Fahri Başkanlık’ beratı verdi. Toplantıda ayrıca Balkan derneklerinin vakıf altında toplanması önerisi benimsendi.
Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen “Fikir sofrası” bu kez AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy için toplandı. 48 Balkan derneği ile üç federasyonun başkanı ve yöneticilerinin hazır olduğu toplantıda Şeboy’a ‘Fahri Başkanlık’ beratı verildi. Açılış konuşmasını yapan federasyon başkanı Ekrem Selimler, “Her zaman bize destek veren, yanımızda olan içimizden biri olan, ağabeyimiz Cemil Şeboy’a Siyaset üstü bir duruş olarak destek vermek için burada toplandık. Bucamıza çok güzler izler bırakan ve milletvekili olduktan sonra İzmir’e ve ülkemize çok önemli hizmetler gerçekleştireceğine inandığımız Cemil ağabeyimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz” dedi.
“GERÇEK BAŞKANIMIZ ATATÜRK”
Toplantıya katılan tüm dernek başkanları desteklerini ifade ettikten sonra konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, “Bugün burada olmamın sebebi sizlersiniz çünkü bu görev bana aynı zamanda Balkan camiasını temsil etmem için verildi. Ben de ömrümü beraber geçirdiğim arkadaşlarımı, akrabalarımı, temsil edeceğim için şeref duyuyorum” diye konuştu. Kendisine verilen Fahri Başkanlık beratı için teşekkür eden Şeboy, şöyle devam etti: “Bizim bütün derneklerimizin ortak başkanı yüce Atatürk’tür. Atatürk bizim hemşerimiz, ülkemizin kurucusu, Türkiye’nin çimentosudur. Atatürk devrimleri olmasaydı biz de bugün Suriye gibi Mısır gibi olurduk ancak bazı partiler Atatürk’ü tekeline almaya çalışıyor. İş yapmayı bilmeyenler Atatürk’ün adıyla milletimizi kandırmaya çalışıyor.”
BALKAN RUMELİ VAKFI KURULACAK
Toplantıya katılan Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ve Cemil Şeboy, Balkan derneklerinin daha güçlü bir oluşuma taşınması için vakıf çatısı altında birleşmesini önerdi. Şeboy, “Yönetim kurulunun tüm dernekleri kapsayacak şekilde geniş bir şekilde oluşacağı balkan ve Rumeli Vakfı’nın sesimizi daha iyi duyuracağına eminim” dedi. Fikir sofrasında birleşen Balkan dernekleri, vakıf önerisini benimseyerek çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.
adminadmin