Güncel
Giriş Tarihi : 05-06-2015 14:00   Güncelleme : 05-06-2015 14:00

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Çiftçi, Vali Öz'ü ziyaret etti

TRABZON (AA) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve beraberindekiler, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Çiftçi, Vali Öz'ü ziyaret etti

TRABZON (AA) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve beraberindekiler, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti.

Öz, ziyarette yaptığı konuşmada, çevre konusunda herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Çevreyi korumanın, geleceği teminat altına almak olduğunu vurgulayan Öz, "Çevreyle ilgili farkındalık, eğitim ve sorumluluk duygusunu geliştirme konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Bakanlığımız özellikle son yıllarda çalışmalarını buna yönelik yapmaktadır. Anaokulundan başlayıp ilkokul ve diğer bütün okullarda eğitim, bilinçlendirme ve farkındalıkla ilgili faaliyetlerimiz var" dedi.

Öz, Trabzon'un çevre hassasiyetinin üst düzeyde tutulması gereken bir il olduğunu da ifade ederek, "Daha yaşanabilir bir çevreyle ilgili güzel çalışmalar yapılıyor. Çevre günü dolayısıyla da ilimizde pek çok etkinlik yapılıyor. Bu kapsamda Uzungöl'de yapacağımız etkinlik bu alanda farkındalık oluşturacaktır. Hava, su ve toprak kirliliğine neden olanlarla ilgili her türlü denetim ve cezai uygulamaları tavizsiz olarak yapacağız.  Daha temiz Trabzon ve Türkiye hepimizin arzusudur. Bunu gerçekleştirmek için hep birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Çiftçi de yaklaşık 11 bin öğrenciye 3 ay içerisinde çevre bilincinin aşılanması konusunda eğitimler verdiklerini kaydetti.

adminadmin