Güncel
Giriş Tarihi : 02-05-2015 13:58   Güncelleme : 02-05-2015 13:58

Çgc’den "Basın Özgürlüğü" Çıkışı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında basın özgürlüğü sıralamasında oldukça gerilerde seyrettiğini söyledi

Çgc’den
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında basın özgürlüğü sıralamasında oldukça gerilerde seyrettiğini söyledi.
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan ÇGC Yönetim Kurulu, Türk Ceza Kanunu’nda yapılan değişiklikler ve çeşitli platformlarda gerçekleşen sözlü ya da yazılı baskıların basın özgürlüğüne darbe niteliği taşıdığını bildirdi.
Ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden ÇGC Yönetim Kurulu, siyasi iktidarların eleştiriye tahammülsüzlüğünden kaynaklı sorunun gazetecileri adeta çalışamaz hale getirdiğini açıkladı.
Türkiye’de fikirlerinden, yazılarından, kitaplarından ya da haberlerinden ötürü birçok gazetecinin hapis yattığını ifade eden ÇGC Yönetim Kurulu, “Siyasi iktidarlar, kendileri aleyhine yazılan birçok haberi doğruluğuna bakmaksızın reddederken, kurum ve kişileri de hedef göstermekte, her dönemin yandaş medyasını yaratmakta yarışmaktadır. Vatandaşın haber alma hakkını gözeterek mücadele eden basın emekçilerine karşı girişilen hasmane tutumları kabul etmemiz beklenemez. Özgürlüğü kendi siyasi ikballeriyle eş değer görenler muhalif görüşlere aman vermeden basına saldırıdan kaçınmamaktadır. Düşünce ve ifade özgürlüğünden dem vuranlar halkın haber alma hakkını savunan basın emekçilerine karşı giriştikleri sansür, kapatma, gözaltı ve tutuklama yöntemlerinden derhal vazgeçmelidir” dedi.
ÇGC Yönetim Kurulu, Merkezi Washington’da bulunan bir sivil toplum kuruluşunun geçtiğimiz günlerde açıkladığı özgürlük raporunda Türkiye’nin ‘basını özgür olmayan ülkeler’ içerisinde göstermesinin de tesadüf olmadığına dikkat çekti.
Gazetecilerin basın özgürlüğünün dışında ekonomik sorunlarla da karşı karşıya olduğu vurgulanan açıklamada, "Ülkemizde giderek artan otosansür ve medya kutuplaşmasının sona ermesini diliyor, basının özgürce haber yapacağı ve fikirlerini yansıtacağı ortamın bir an once olgunlaşmasını ümit ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
adminadmin