Siyaset
Giriş Tarihi : 02-07-2015 23:00   Güncelleme : 02-07-2015 23:00

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan:

TBMM (AA) - CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Şu anda Türkiye'deki Orman Genel Müdürlüğü orman kesim genel müdürlüğüne, Artvin'deki Orman Bölge Müdürlüğü de orman kesim bölge müdürlüğüne dönüşmüştür" dedi

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan:

TBMM (AA) - CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Şu anda Türkiye'deki Orman Genel Müdürlüğü orman kesim genel müdürlüğüne, Artvin'deki Orman Bölge Müdürlüğü de orman kesim bölge müdürlüğüne dönüşmüştür" dedi.

Bayraktutan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ihaleye değindi.

Artvinliler'in konuyla ilgili olarak dava yoluna gittiklerini ve Rize İdare Mahkemesi'nde maden işletme ruhsatının iptaline ilişkin dava açıldığını belirten Bayraktutan, davanın Artvinliler'in lehine sonuçlandığını kaydetti.

Ellerinde burada maden çıkarılmayacağına ilişkin bir karar bulunduğunu vurgulayan Bayraktutan, "Bu karara rağmen maden şirketi Orman Genel Müdürlüğü'ne, Orman Bölge Müdürlüğü'ne başvurarak 'ÇED'deki eksiklikleri tamamlıyorum' babında düzmece bir taleple ve arkasından da düzmece raporlarla burada ağaç kesimine başlamaya ilişkin girişimde bulundular" diye konuştu.

Orman Genel Müdürü ile Bölge Müdürü'ne ulaştığını belirten Bayraktutan, şöyle devam etti:

"Orman Genel Müdürlüğü bütün Türkiye'de ormanı korumaya çalışan bir kurumdur. Öyle sanırdık. Şu anda Türkiye'deki Orman Genel Müdürlüğü orman kesim genel müdürlüğüne, Artvin'deki Orman Bölge Müdürlüğü de orman kesim bölge müdürlüğüne dönüşmüştür. Artvin'de Orman Bölge Müdürü telefonlarıma çıkmıyor. Artvinliler tarafından mahkeme kararlarına rağmen Orman Bölge Müdürü'ne niye bunu yaptığı sorulunca 'Mehmet Cengiz burnundan soluyor. Talimat büyük yerden geldi' demiş. Talimat veren kişi kimdir merak ediyorum."

Bayraktutan, burada ağaç kesimini engellemek için Artvinliler'in ormanda uyuduğunu belirterek, "Ne yaparlarsa yapsınlar, mahkeme kararlarını gözardı ederlerse etsinler kesinlikle bu girişime hiçbir şekilde geçit vermeyeceğimizi ağaçlarımıza ve yaşam alanlarımıza dokundurmayacağımızı ve ilgili birimlerden hukuk çerçevesi içinde hesap soracağımızı kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum" dedi.

adminadmin