Güncel
Giriş Tarihi : 27-01-2015 17:00   Güncelleme : 27-01-2015 17:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

ÇORUM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in partiden istifasıyla ilgili, "Parti kurallarını hiçe sayan, bir başka partinin mensubuymuş gibi davranan bir arkadaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

ÇORUM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in partiden istifasıyla ilgili, "Parti kurallarını hiçe sayan, bir başka partinin mensubuymuş gibi davranan bir arkadaştı. Hayırlı olsun" dedi.

CHP'nin "Kardeş Belediyecilik Projesi" kapsamında Mecitözü ile Oğuzlar ilçe belediyeleri ve Aştavul Belde Belediyesi ile protokol imzalanması için Çorum'a gelen Ağbaba, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ile partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

"Kardeş Belediyecilik Projesi"nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla başlatıldığını, projeyle imkanları kısıtlı olan belediyelere katkı yapılacağını belirten Ağbaba, birkaç ay önce temeli atılan projenin meyvelerini vermeye başladığını, Adıyaman'dan Çat'a, Bingöl'den Geyikli'ye kadar birçok belediyede projenin uygulandığını belirtti.

Ağbaba, Türkiye'nin en başarılı belediyelerinin CHP'li belediyeler olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de en başarılı işlere imza atan belediye başkanları CHP'li belediye başkanlarıdır. Bizim belediye başkanlarımız sadece asfalt döküp yol yapmıyor, çöp toplamıyor. Hayata dokunan, kadını özgürleştiren, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunan belediyecilik yapıyorlar. Bugün hükümetin, devletin yapması gereken birçok hizmeti bizim belediyelerimiz yapıyor. Hükümetin yapmaya çalıştığı ama yüzüne gözüne bulaştırdığı sosyal yardımı da hem Sarıyer hem de Yenimahalle belediyemizde uyguluyoruz. Vermiş olduğumuz 'yeni kart' isimli bir kartla yoksul aileler kimse görmeden istediği marketten alışveriş yapabiliyor. Bunu da tüm belediyelerimizde yaygınlaştıracağız. Türkiye'de her türlü zorluğa rağmen belediyelerimiz destan yazıyor. En doğudaki Çat belediyesinden en batıdaki Geyikli belediyesine kadar belediyelerimiz destan yazıyor."

 - "VİP dediğimiz torpil listelerini açıklamaya devam edeceğiz"

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlükler yapıldığını ve bazı kişilerin "torpil" yapılarak kadrolara yerleştirildiğini öne süren Ağbaba, şöyle konuştu:

"VİP dediğimiz torpil listelerini açıklamaya devam edeceğiz. Bu VİP listelerdeki insanların tamamı bakan çocukları, milletvekili yakınları, başbakan, cumhurbaşkanı yakınları... AKP bir konuda haksızlık yapmıyor. AKP'ye oy veren yoksul çocuğu da CHP'ye oy veren yoksul çocuğu da MHP'ye oy veren yoksul çocuğu da işe almıyor. Kendi milletvekillerinin yakınlarını, kendi il başkanlarının yakınlarını işe alıyor. AKP'ye oy veren yoksullar da bu konuda mağdur. Yakını işte olmayan milletvekilleri yok. Bizim hiçbir yakınımızın ne belediyede ne de başka kurumda işe girmesi söz konusu değil. Böyle bir şey yapmıyoruz."

- İzmir Milletvekili Güler'in istifası

Ağbaba, bir soru üzerine CHP İzmir Milletvekili Güler'in partiden istifasına ilişkin, Güler ile ilgili parti içerisinde disiplin süreci olduğunu anımsatarak, "O arkadaşımızla ilgili zaten disiplin süreci vardı. Bir zarar vereceğine inanmıyorum. Partimize de bir etkisi olacağını da düşünmüyorum. Çünkü parti kurallarını hiçe sayan, bir başka partinin mensubuymuş gibi davranan bir arkadaştı. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Ağbaba, Nazlı Ilıcak'ın CHP'ye katılacağı iddialarıyla ilgili soruya da "Bu söylentileri iktidarın gazeteleri, haram medyası yazıyor, biz de tartışıyoruz. Partimizin böyle bir çabası yok, öyle bir teklifi de yok, öyle bir davet de söz konusu değil ama birileri CHPye yamamaya çalışıyor. Sayın Ilıcak için söylemiyorum ama bazı isimler ortaya atılarak, yamamaya çalışılıyor. Bizim öyle bir çabamız yok, öyle bir teklif de yok. CHP'nin tüzüğü gereği Türkiye'de adaylar ön seçimle belirlenecek. Bizim kendi değerlerimiz var, onlarla birlikte yolumuza yürümeye devam edeceğiz" karşılığını verdi.

adminadmin