Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-02-2017 11:21   Güncelleme : 01-02-2017 11:21

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz; Böyle belediyeciliği koltuğa kimi oturtsanız yapar!

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, Samsun’da etkisini gösteren yoğun kar yağışıyla birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin sınıfta kaldığını kaydetti.

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz; Böyle belediyeciliği koltuğa kimi oturtsanız yapar!

İki gündür Samsun'da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin etkisiz kaldığı yönünde açıklamalarda bulunan CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Samsunlu yöneticileri topa tuttu.

Akcagöz, " Yoğun kar yağışı, herkesin yaşamını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bu olumsuzluğu ortadan kaldıracak ve vatandaşların, yaşamlarını rahatça sürdürebilmesini sağlayacak tedbirler, Belediyeler tarafından alınmalı. Belediyelerin esas görevi bu. Ama yine sınıfta kaldılar. Duyduk ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, gerekirse hemen temizleriz ama maliyeti çok olur demiş. Belediye'ye ait bir kaç arsa, bina daha satar. Dert mi? Hem, bu temel hizmeti verirken bile bütçeden dert yanan Başkan, daha bir kaç ay önce Van'a yatırım kararı almadı mı? Paran yoksa ne işin var Van'da? Millet bilsin ve görsün. Kar her yerde yağıyor ama Samsun'da zulüm haline geliyorsa, faturayı Tarım İl Müdürlüğü'ne çıkaracak değiliz. Belediye görevini yapmıyor. Karla mücadelede başarısız. Bu başarısızlığın cezasını maalesef Samsun halkı çekiyor. " dedi.

Atakum'un yukarı kesimlerinin ve kimi köy yollarının hala kapalı olduğuna dikkat çeken Tufan Akcagöz, " Ne zaman açılacak kim bilir? Belediye, nasıl olsa kar ebediyen kalmaz diye düşünüyor olabilir. Aynı lafazanlığı geçen kış da yapmışlardı. Köylü, bir kaç gün kente inmeyiversin şeklinde açıklamalarını hatırlıyoruz. Milletle dalga geçiyorlar. Ama milletin onlarla dalga geçeceği günler de gelecektir. O günü beklesinler. Bir Büyükşehir Belediyesi yetkilisi de, en büyük sorun tedbirsiz ve sorumsuz sürücüler demiş. Hayır. Asıl en büyük sorun, Samsun gibi güzel bir kentin onlar gibi ciddiyetten uzak idareciler tarafından yönetilmesidir. Van'a yatırım yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, madem doğuya güneydoğuya önem veriyor, o bölgelere gitsin ve karla mücadelenin nasıl yapıldığı konusunda ders alsın. Böyle belediyeciliği, koltuğa kimi oturtsanız yapar. Samsun için, bir Samsunlu olarak üzülüyorum. Samsun, buna layık değil. Her yer adeta bir kayak pistine döndü. Birçok insanın buzlu yollarda kayıp düştüğünü, kolunu bacağını kırdığını duyuyoruz. Vatandaşın suçu, Samsun'da yaşamak mı? İmkanınız varsa ki öyle söylüyorsunuz; derhal karı temizleyin ve yolları açın. İmkanınız yoksa şartlarınızı zorlayın ve bu hizmeti verin." diye konuştu.

adminadmin