Güncel
Giriş Tarihi : 07-12-2014 01:00   Güncelleme : 07-12-2014 01:00

CHP Ünye İlçe Teşkilatı direniş çadırını ziyaret etti

ORDU (AA) - CHP Ünye İlçe Teşkilatı, Ünye ve Fatsa sınırında yabancı ortaklı özel bir firma tarafından siyanürle altın ayrıştırılması için başlatılan çalışmalara tepki gösteren ve direniş çadırı kuran vatandaşları ziyaret ederek destek verdi

CHP Ünye İlçe Teşkilatı direniş çadırını ziyaret etti

ORDU (AA) - CHP Ünye İlçe Teşkilatı, Ünye ve Fatsa sınırında yabancı ortaklı özel bir firma tarafından siyanürle altın ayrıştırılması için başlatılan çalışmalara tepki gösteren ve direniş çadırı kuran vatandaşları ziyaret ederek destek verdi.

CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı, bu direnişte halkın yanında olduklarını belirterek bütün eylemlerde bulunacaklarını söyledi. 

Bodancı, "Bu şirket burayı dümdüz etmekte, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini yok etmektedir. Siyanür denilen zehir belası bu bölgenin insanlarını zehirlemek ve yok etmek üzere. Bu haklı nedenlerle direnişini ve mücadelesini sürdüren köy halkına mahalle halkına ve tüm vatandaşlarımıza Cumhuriyet Halk Partisi Ünye Teşkilatı olarak destek veriyoruz. Bizler de vakit buldukça bütün eylemlere katılma sözü veriyoruz" dedi.

Mahalle sakini İsmet Atar ise firmanın halkı kandırarak imza aldığını, toplanan imzalarla da devletten ruhsat aldığını iddia ederek şunları söyledi:

“Biz sadece maden çıkacağını biliyorduk, siyanürü 3 ay önce duyduk, yani siyanürden haberimiz yoktu. Bahçeler köyüne 20 sene önce ilk geldiklerinde 3 muhtar ile bağlantı kurup araştırma yapacaklarını belirtmişlerdi. Sonrasında halkı işe alacağız diye form doldurtuyorlar ve bunu siyanüre karşı değiliz diye kullanıyorlar. Halkı bu şekilde kandırıp ruhsat alıyorlar. Hepimiz zor durumdayız. Bu sadece Ünye ve Fatsa’nın değil Terme’nin de Ordu’nun da Kumru’nun da Korgan’ın da sorunudur.”

Mahalle sakini Metin Karaman ise şirketin yaptıklarının hukuki olmadığını ifade ederek, "Bunlar ÇED raporu aldık dediler, 400 sayfalık ÇED raporu hep olumsuz. 3 bin 200 ağaç kestik dediler, 100 binlerin üzerinde ağaç kesildi. Bunların hepsini biz görüntüledik. 100 binin üzerinde kesilen ağaçları gömdüler. Buradaki insanları bir şekilde kandırıp, 'size işe alacağız' sözüyle insanlardan imza alıp bunları ÇED raporunda kullandılar. Şirketin burada yapmış olduğu bütün şeyler hukuki değil. Biz de burada 37. günde direniş çadırı kurduk. Sayımız gün geçtikçe artıyor. Ordu, Fatsa ve Ünye’den herkesi buraya çağırıp bunları buradan kovmalıyız, direnmeliyiz. Bunu hep beraber başaracağız. Bunlara burada maden işletmeciliği yaptırmayacağız" diye konuştu.

adminadmin